MannenzakenTips

Het is niet moeilijk om een lamp te vervangen

Lichtpunten plaatsen in je huis is een noodzaak omdat je, wanneer de avond valt niet in het donker wil blijven. Wanneer je lampen in je huis hebt hangen dan weet je ook zeker dat deze ook niet voor eeuwig zullen branden. Op een gegeven moment zal je wel merken dat de lamp uitbrandt en dat je deze dan moet vervangen. Maar hoe vervang je een lamp? In dit artikel bespreken we hoe!

Een stappenplan voor vervangen van lampen

In deze tijd wil iedereen graag besparen op de energierekening en wil je tegelijkertijd een duurzamer energieverbruik. Als je deze zaken in je hoofd hebt is het verstandig om de normale lampen die je nu hebt hangen in je huis moet vervangen met ledlampen. Je zal wel merken dat de ledlampen een stukje duurder zijn dan de normale gloeilampen maar ze verbruiken veel minder energie en ze hebben een veel langere levensduur. Wat je meer betaald aan deze led lampen heb je met de energiebesparing weer snel terugverdiend.

Wat moet je doen

Voor het vervangen van de gloeilampen in huis met ledlampen is er een stappenplan die is uitgezet.

Eerste stap:

Ga eerst na welke lampen in huis vervangen moeten worden.

Maak een wandeling in je huis en bekijk daarbij alle lampen. Bekijk alle lampen, van de keuken hanglamp boven de eettafel, de lamp in je aquarium als je er eentje hebt, je nachtlampje naast je bed, de lampen in bad en toilet, van de garage en de lampen in de kamer van de kinderen. Merk je dat je ergens nog van die oude gloeilampen hebt hangen dan is het niet nodig om te wachten tot ze zelf zijn uitgebrand maar kan je ze zelf alvast weghalen. Het heeft geen zin om deze soort lampen nog langer te gebruiken omdat ze veel meer stroom gebruiken dan de led lampen. Ook de wat zuinigere lichten zoals de halogeenlampen kan je beter vervangen met de led lampen.

Tweede stap:

Ga na welke ledlampen je zal moeten gebruiken

Elke ledlamp heeft zijn eigen frequentie van licht. Misschien heb je geen scherp licht nodig wanneer je aan het eten bent maar aan de andere kant is het juist handig als er in de keuken genoeg licht aanwezig is. Daarom bepaal je zelf waar je een bepaalde lichtsterkte zet.

Derde stap:

Kijk naar de grootte van de fitting om te weten welke lamp daarin past

Wanneer je de ledlamp wil aanschroeven moet het wel dezelfde formaat hebben van de fitting die al aanwezig is. Dus bij het weghalen van de oude lamp is het belangrijk dat je naar de fitting kijkt. Er zijn ledlampen met verschillende fittingen. Dus let goed op.

Vierde stap

Lees de verschillende reviews door over ervaringen van anderen

Wil je een goede keus maken welke ledlampen je koopt bij welke winkel is het best dat je de verschillende recensies leest van mensen die al hebben gedaan wat jij doet. Zo kom je te weten als je eerder naar de bouwmarkt kan gaan of liever naar een lichtspecialist.

Zoals je ziet is het belangrijk om voor een energiezuiniger leven, je het best led lampen kan aanschaffen. Uiteindelijk zijn Ledlampen het zuinigst van allemaal en natuurlijk beter voor het milieu.   

admin
the authoradmin

Geef een antwoord