Tips

Tips om geld te besparen

De corona crisis is nog in volle gang en dit heeft voor veel mensen economische gevolgen. Het is dus goed om wat geld te besparen. Dit klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Om u alvast op weg te helpen kunt u hier een aantal tips lezen over hoe u geld kunt besparen.

Bespaar op boodschappen en consumentenartikelen

Boodschappen doen gaat voor veel mensen op de automatische piloot. Toch kunnen boodschappen en grote kostenpost zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om geld te besparen op de boodschappen. U kunt bijvoorbeeld een goedkopere variant kiezen van een product (ipv. een a merk een goedkoper merk). Let op, duurdere merken staan vaak op ooghoogte. De goedkopere producten liggen vaak laag in de schappen. Elke week komen er nieuwe producten in de aanbieding bij de supermarkt. Dus mocht u toch a merk producten willen, houd dan de folders en website in de gaten en koop deze zo veel mogelijk in de aanbieding. Groente en fruit kunt u het beste via de markt kopen. Dit is een stuk goedkoper dan de supermarkt.

In plaats van alles maar lukraak te kopen kunt u beter wat langer nadenken over aankopen (die u niet meteen nodig heeft). Zo geeft u veel minder snel geld uit aan onnodige spullen. Daarnaast is bijna alles tegenwoordig op marktplaats te vinden voor een veel goedkopere prijs. Wel is het zaak om goed onderzoek te doen, voordat u een product koopt via marktplaats. Probeer aankopen via marktplaats zo veel mogelijk op te halen en niet te laten bezorgen. Hierdoor kunt u namelijk het product in handen houden en testen voordat u betaald.

Geld besparen op de energierekening

Een andere zeer goede manier om geld te besparen is via de energierekening. Niet veel mensen denken hier aan als het gaat om geld besparen, maar toch kan je hier een aardig zakcentje aan over houden. Veel mensen betalen namelijk te veel. Dit komt, omdat ze bij de verkeerde energieleverancier zitten. Het is dus een slim idee om energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken. Op basis van die vergelijking kunt u er dan achter komen welke energieleverancier het meest voordelig is voor u. Hier kunt u de goedkoopste energieleveranciers vinden. Bij het overstappen naar een andere energieleverancier komen er voor veel mensen nogal wat vragen kijken. Hier kunt u meer informatie vinden over het overstappen van energie.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord