Echte mannenMannenzakenTips

Tweedehands laptop of computer kopen? Hier moet je op letten!

Ben je van plan om een tweedehands laptop of computer te kopen? Dan sta je voor een flinke uitdaging. Wanneer je het enorme aanbod online bestudeert, kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat deze zoektocht lastiger wordt dan gedacht. Het aanbod is zó groot dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien bestaan er ook veel vervelende verhalen over het doen van tweedehands aankopen. Een miskoop ligt al gauw op de loer wanneer je niet goed op let.

Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden? En waarom is het verstandiger om een tweedehands laptop van www.remarkt.nl te kopen dan om voor een particuliere aanbieder te kiezen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Kies voor een externe aanbieder

Veel mensen kiezen voor particuliere aanbieders wanneer ze op zoek gaan naar een tweedehands laptop of computer. Hoewel dit ook regelmatig een succesverhaal oplevert, loop je ook een groot risico op het begaan van een miskoop. Vaak heeft deze persoon een zeer goede reden om de laptop weg te doen. En dat is niet altijd het feit dat ze een andere hebben gekocht. Soms vertoont de computer of laptop gewoon teveel mankementen en ‘vergeten’ ze dit te melden. In dat geval koop je dus een ander zijn ellende. Uiteindelijk wordt goedkoop dan ook duurkoop.

Om dit te voorkomen is het verstandig om voor een externe aanbieder te kiezen. Een computer store die tweedehands producten aanbiedt en deze eerst zelf uitvoerig heeft gecontroleerd. Zo weet je zeker dat de gegeven informatie correct is. Bovendien ontvang je vaak ook nog eens garantie. Wanneer de laptop niet naar wens is kun je deze dan ook altijd terugbrengen voor reparatie of simpelweg een nieuw tweedehands exemplaar uitkiezen.

Vergelijk oude en nieuwe modellen

Wanneer je een tweedehands laptop koopt ga je er doorgaans vanuit dat je goedkoper uit zal zijn. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. Dit heeft er vooral mee te maken dat de techniek razendsnel vooruit gaat. Een laptop die drie jaar geleden nog tot de topklasse behoorde, zal nu voor een zeer lage prijs verkocht worden omdat er veel betere modellen verkrijgbaar zijn. Een laptop bestellen doe je dan ook nooit zonder eerst het huidige aanbod te bekijken en te vergelijken met het tweedehands aanbod.

Een laptop die vijf jaar geleden nog voor € 1.000 over de toonbank ging en nu wordt aangeboden voor nog geen € 350,- lijkt misschien een goede deal, maar niet wanneer je ziet dat een nieuwe laptop met dezelfde specificaties tegenwoordig voor dezelfde prijs te krijgen is. Dan kan je natuurlijk beter voor een nieuwe laptop kiezen. Ga er dus nooit klakkeloos vanuit dat een tweedehands laptop goedkoper is en doe eerst goed research naar de verschillende opties.

Bedenk goed of je het echt nodig hebt

Dit lijkt misschien een tegenstrijdige tip, maar helpt veel mensen wel om een hoop geld te besparen. Hoewel we tegenwoordig allemaal graag over minstens één laptop of computer in huis beschikken, behoort dit natuurlijk niet tot de enige mogelijkheid. Wanneer je de laptop of computer enkel gebruikt om op het internet te browsen of mailtjes te versturen zal een goedkope tablet van Remarkt ook al volstaan. Geef dan ook nooit onnodig veel geld uit wanneer er veel goedkopere opties beschikbaar zijn. Zo bespaar je ongelooflijk veel geld!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord