Echte mannenMannenzakenTips

De 6 beste trucjes om goedkoper te tanken

Niemand heeft zin om de hoofdprijs voor een volle tank te betalen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Deze slimme trucs helpen je voortaan flink besparen op benzine, diesel en LPG.

1. Speur naar een onbemand tankstation

Ben je op zoek naar een tankstation waar je voor een prikkie kunt tanken? Kijk dan of er zelfbediening is. Bij een onbemand tankstation betaal je namelijk minder dan bij een bemand tankstation. Het kan per liter wel €0,15 (!) schelen. Tank als het even kan ook in een dorp. Hier is benzine, diesel en LPG meestal een stuk goedkoper dan langs de snelweg.

2. Tank op zaterdag

Zaterdag schijnt de voordeligste dag te zijn om de tank vol te gooien. Maak daar dus gebruik van! In de spits zijn de brandstofprijzen juist hoger, net zoals op maandag. Mijd daarom als het even kan op deze dagen de tankstations.

3. Houd 2 weken lang tankstations in de buurt in de gaten

Het kost een beetje moeite, maar dat is dit klusje zeker waard. Als je 2 weken lang de tankstations bij je in de buurt in de gaten houdt, weet je al snel waar je voor een appel en een ei kunt tanken. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je voor deze tankstations niet om hoeft te rijden. Anders scheelt het vrijwel niets.

4. Geef je auto een poetsbeurt

Wie een volle tank én een volle portemonnee wil, moet af en toe de auto een poetsbeurt geven. Een schone auto is namelijk gestroomlijnder dan een vieze. Hierdoor verbruikt een blinkende bolide minder brandstof. Is je auto vies, dan slurpt hij volgens deskundigen tot wel 10% meer brandstof. Niet niks dus.

5. Rijd op banden met de juiste bandenspanning

Hebben je banden de juiste spanning, dan hoef je minder vaak te tanken. Je kunt zo tussen de 2% en 5% brandstof besparen. Maar dat niet alleen: als je banden de juiste spanning hebben, rijd je veiliger en gaan je banden langer mee. Maak er daarom een gewoonte van om iedere 2 maanden de bandenspanning te meten. Dit kan bij de meeste tankstations.

6. Tank als het buiten koud is

Tank je op een rustig moment, dan betaal je minder. De voordeligste tijd om te tanken is dan ook tussen 3 en 6 uur in de ochtend. Nog een voordeel van vroeg de tank vullen, is dat het buiten kouder is. Brandstof zet iets uit als het warm is en krimpt iets als het koud is. Je rijdt op 25 liter koude benzine daarom verder dan op 25 liter warme benzine.

En vergeet geen voordelige autoverzekering af te sluiten

Wil je nóg meer geld besparen, dan doe je er goed aan om je autoverzekering onder de loep te leggen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je huidige autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen. Zo kom je er al snel achter of je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Voordelig je auto verzekeren wordt zo een makkie!  

admin
the authoradmin

Geef een antwoord