Echte mannenTips

Een geschikte partner vinden via online dating?

De mens is niet gemaakt om alleen te blijven. Iedereen heeft vast wel de behoefte om een levenspartner te hebben, een goede vriend, iemand met wie je gezellig kunt babbelen, maar ook iemand met wie je jouw verdriet kunt delen.

Anno 2021 is online daten hiervoor een geschikte oplossing. Met de ontwikkelingen van de technologie geschiedt de communicatie nu veel gemakkelijker. Iedereen heeft wel een laptop of een smartphone, waarmee je jouw geliefde of vriend kunt whatsappen, video-callen, face timen en ga zo maar door. Daarnaast is met de ontwikkeling van social media platformen zoals Facebook, Twitter en Instagram, het online daten ook populairder geworden. Er zijn zelfs speciale websites waar je tegenwoordig een leuke babbel kunt maken met iemand die je helemaal niet kent en wie weet wordt die zelfs jouw levenspartner! Via de Luminablog kom je bijvoorbeeld achter vele weetjes betreft verschillende topics, waaronder ook het online daten.

Weetjes over online dating

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden voor online dating. Denk maar aan applicaties of websites zoals OkCupid, Tinder en Bumble. Zowel mannen als vrouwen bezoeken deze websites, vanwege diverse redenen. Soms zoekt men gewoon iemand om mee te praten, maar soms is men ook echt op zoek naar een duurzame relatie. Het is gebleken dat vrouwen die het initiatief nemen om een bericht te sturen een grotere kans dan mannen hebben, dat hun bericht wordt beantwoord. Uit deze studie is ook gebleken dat 12% van eerste berichten door mannen leiden tot een date, terwijl dit 30% is bij de vrouwen.

Niet eenieder ervaart online dating als prettig. De ene is tevreden met de relatie(s) die opgebouwd zijn, terwijl anderen hele nare ervaringen hebben. Bijvoorbeeld mensen die achter je aan zitten om geld, of mensen die je uiteindelijk toch teleurstellen. Uit een onderzoek, uitgevoerd in de U.S. in 2019, blijkt dat 45% zich gefrustreerd voelden na het online daten, terwijl 28% hoopvol gestemd waren. Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat 23% van de mensen, die een online dating app of site gebruikt hebben, op een date zijn gegaan en 12% een serieuze relatie zijn begonnen of getrouwd zijn. Ook blijkt uit deze studie dat ongeveer de helft van de respondenten (48%) bestonden uit lesbische, homoseksuele of biseksuele mensen tussen de 18 en 29 jaar oud. 

Tips bij het online daten

Online daten kan een succes zijn als onderstaande tips gebruikt worden:

1.      Ga voor jezelf na wat jouw doel is met online daten. Wil je een gesprekspartner, een beetje ontspanning of ga je voor een serieuze relatie?

2.      Hoe minder, hoe beter. Vertel niet bij het eerste gesprek alles over jezelf. Houd de spanning erin en bouw de relatie op.

3.      Laat jouw naakt lichaam niet zien, daarmee bereik je niets.

4.      Gebruik een gepaste profielfoto.

5.      Plaats foto’s die een aanknopingspunt kunnen zijn voor een gesprek. Bijvoorbeeld van jouw hobby’s.

6.      Stel zoveel als mogelijk vragen aan de persoon die je wilt leren kennen. Alleen door te vragen zal je achter veel komen.

7.      Respecteer elkander. Beide partijen moeten comfortabel blijven, ook al zijn er belemmeringen dien je deze te respecteren.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord