Mannenzaken

4 tips voor een fijne werkomgeving in de techniek

Een fijne werkomgeving is natuurlijk heel belangrijk. Je wil je comfortabel voelen op de werkvloer zodat je je werk goed kan verrichten. De voorzieningen moeten goed zijn en het moet voldoen aan de veiligheidseisen. Het is niet alleen voor jou prettig, maar ook voor je collega’s. Maar hoe creëer je nou een fijne en veilige werkomgeving? Om hier antwoord op te geven hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet.

De juiste werkkleding

Je moet je comfortabel voelen en lekker in je vel zitten als je aan het werk bent. Je wil niet moeten hoeven letten op of je kleding lekker zit en of je jezelf geen pijn doet. Daarom is het belangrijk dat je de juiste werkkleding tot je beschikking hebt. Denk hierbij niet alleen aan een overall, maar juist aan dingen die bescherming bieden zoals een helm, handschoenen, een bril en veiligheidsschoenen met een metalen neus. Zo kan je zelfverzekerd en op je gemak aan het werk.

Materiaal van kwaliteit

Niks is zo vervelend als goed werk willen verrichten, maar er de middelen niet voor hebben. Zorg voor materiaal en gereedschap van hoge kwaliteit voor een optimaal werkresultaat. Maak ze regelmatig schoon en onderhoud ze goed. Dit verbetert niet alleen de prestaties van de machines, maar ook van de medewerkers zelf.

Wees voorbereid

Wanneer er dan toch iets gebeurt wat niet de bedoeling is, wil je dat er mensen aanwezig zijn die weten wat ze moeten doen. Het kan bijvoorbeeld een idee zijn voor alle medewerkers om een EHBO-cursus te volgen. Daarnaast is het hoe dan ook handig om een gevulde EHBO-doos dicht in de buurt te hebben, om kleine ongelukken te verhelpen. Ook een brandblusser kan erg handig zijn bij het uitbreken van een brand. Wees op alles voorbereid!

Laat apparatuur keuren

Ten slotte is het erg belangrijk dat alle apparatuur goed werkt en bovendien veilig is. Laat de apparatuur en installaties dus om de zoveel tijd controleren. Dit kan worden gedaan door middel van een inspectie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een NEN 3140 tester. Deze installatietester controleert de werking en vooral de veiligheid van alle apparatuur.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord