Tips

Voorbereiden op emigratie: waar moet je aan denken? 

Veel Nederlanders dromen ervan om ooit te emigreren. Een geheel nieuw leven op te starten in een ander land. Vaak blijft het alleen bij dromen. Maar soms, heel soms, lukt het om deze droom werkelijkheid te laten worden. Maar natuurlijk is dat niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Bij een emigratie komt veel kijken. Als je het echt goed wil doen, gaan hier soms jaren van voorbereiding aan vooraf. 

Dus droom jij van emigratie? Maar wil je er wel zeker van zijn dat je dit op de juiste manier aanpakt? Maak dan geen overhaaste beslissingen, maar tref de nodige voorbereidingen om tegenvallers te voorkomen. Maar waar moet je dan precies aan denken? In dit artikel vertellen we exact hoe je je het beste kunt voorbereiden op jouw emigratieavontuur. 

De taal leren 


Hoe vaak gebeurt het wel niet dat mensen naar een ander land verhuizen en vervolgens de taal helemaal niet spreken? Dat maakt het wel heel lastig om contact te leggen met de lokale bevolking, dagelijkse activiteiten te ondernemen, werk te vinden en zelfs de juridische zaken te regelen. Weet je dus dat je ooit bijvoorbeeld naar Spanje wil verhuizen? Gebruik dan de tijd die je nu nog in Nederland hebt om de taal te leren. Schrijf je bijvoorbeeld in bij het taalinstituut https://www.ste.nl/ en volg professionele les om de taal snel en goed onder de knie te krijgen. 

Wees je ervan bewust dat er in het buitenland ook vaak dialecten zijn. Stel, je spreekt vloeiend Spaans en waar je heen emigreert spreken ze Catalaans. Dan is de kans groot dat je elkaar nog heel slecht kunt begrijpen. Dat is alsof je enkel Nederlands spreekt en vervolgens in Friesland komt. Houd er daarom ook rekening mee dat het soms goed is om nog een aanvullende taalcursus te volgen, zodat je ook de mensen in jouw gebied kan begrijpen. Wist je dat dit zelfs nog mogelijk is als je al in het buitenland woont? Via een online classroom kun je verbinding leggen om alsnog lessen te volgen. Dit is een goede manier om, zelfs wanneer je eenmaal geëmigreerd bent, nog aan je taal te werken. 

Neem de proef op de som 

Waarschijnlijk heb je al een goed idee van naar welk gebied je precies wilt verhuizen. Misschien ben je er ook al een aantal keer op vakantie geweest. Besef echter goed dat een vakantie natuurlijk nooit in de buurt zal komen van het echte leven daar. Je weet pas echt hoe het leven zal zijn, als je het daadwerkelijk gaat ervaren. Daarom is het verstandig om eens de proef op de som te nemen. 

Neem echt eens vrij van al je verplichtingen en ga naar de plaats van bestemming. Probeer hier zeker twee à drie maanden door te brengen. De meeste mensen krijgen dan al een goed idee van hoe hun leven er straks uit zal komen te zien. De kans bestaat ook dat je merkt dat het niets voor jou is. Dat is ook geen enkel probleem. Liever nu erachter komen dan dat je eerst alles opgeeft.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord