Tips

Wat is een roadtrip?

Houd jij ook zo van de zomer? Bij de redactie van Mannenhint zijn we al druk in discussie over onze vakantieplannen. Eén van ons gaat naar Italië, iemand anders naar Griekenland en een groepje heeft met zijn allen besloten om samen op roadtrip te gaan. Leuk! Maar voor een roadtrip heb je natuurlijk wel een geschikte auto nodig. Daarom is het goed om uitgebreide voorbereidingen te treffen voor je de weg opgaat. Laat bijvoorbeeld de airco van je auto vullen, want er is echt niets vervelender dan dagenlang in een snikheet voertuig opgesloten zitten. Wil jij weten wat er verder nog aan je auto moet gebeuren voor je – net zoals een deel van ons team – op roadtrip gaat? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we het precies.

Wat betekent roadtrip?

Het woord roadtrip kun je letterlijk vertalen naar “wegreis” in het Nederlands. Een roadtrip is dus een reis die je over de weg aflegt. Dit doe je in een auto, camper of op een motor. Bij een roadtrip gaat het over een lange afstand, waarover je dagen of zelfs weken doet. Het doel van een roadtrip is dan ook niet het eindpunt, maar de reis zelf. Geniet van de plaatsen waar je langskomt en de rust die je onderweg ervaart.

Waar kun je met een roadtrip naartoe?

Roadtrips zijn op dit moment vooral in de VS erg populair, maar natuurlijk kun je ook in Europa een prachtige autoreis afleggen. Ons mooie continent is best groot en er zijn veel bijzondere ervaringen op te doen. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat een roadtrip om je eindbestemming draait, maar we snappen dat je misschien toch enig idee wilt hebben van je route. Denk daarom aan:

  • Een roadtrip van de Bordeaux in Frankrijk naar het Spaanse Bilbao;
  • Een roadtrip door Duitsland, bijvoorbeeld langs de Alpenstrasse;
  • Een roadtrip van Bergen naar Voss in Noorwegen.

Wat voor auto is het beste voor een roadtrip?

Zelfs als je auto oud is, kun je er best mee op roadtrip. Wat wel belangrijk is, is dat je auto regelmatig wordt onderhouden. Houd jij het onderhoud van je auto niet echt up to date? Dan is de kans groot dat je straks ergens in het buitenland met pech langs de weg staat. Daarnaast is een roadtrip natuurlijk ook niet leuk als je constant oncomfortabel bent. Breng daarom je auto voordat je vertrekt langs een garage zoals Carteam. De monteurs van een garage kunnen precies zien wanneer ze je distributieriem moeten vervangen, je roetfilter moeten reinigen en je banden moeten vervangen. Alle problemen die je auto heeft, lossen ze voor je op. Zo kun jij straks zonder onverwachte verrassingen op vakantie. De collega wiens auto voor de roadtrip wordt gebruikt, gaat binnenkort ook langs een Carteam-garage.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord