Tips

Met deze tips houd jij je bed schoon en fris

De meeste mensen halen wel regelmatig een doekje door de keukenkastjes en maken de badkamer, het toilet en de rest van de woning grondig schoon. Hoewel je je slaapkamer natuurlijk niet overslaat, laat de hygiëne wat betreft het beddengoed nog wel eens te wensen over. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat mensen hun beddengoed te weinig verschonen. Dit terwijl juist je bed, waar je circa 8 uur per dag in doorbrengt, wel wat extra aandacht kan gebruiken. Wil jij je bed voortaan de aandacht geven die hij verdiend én nodig heeft? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Vervang tijdig je matras

Allereerst is het belangrijk om je beddengoed tijdig te vervangen. Zo ook je matras. Een matras kopen bij Weidswonenenslapen zorgt er niet alleen voor dat je je bed langer fris houdt, maar kan ook nog eens je nachtrust een positieve boost geven. Maar hoe weet je wanneer je matras aan vervanging toe is?

Hoe lang een matras mee zal gaan hangt van meerdere factoren af. O.a. de kwaliteit van het matras speelt een belangrijke rol, maar ook de manier waarop deze wordt onderhouden. Over het algemeen gaat een matras tien tot vijftien jaar mee. In sommige gevallen echter korter. Wanneer je lichamelijke ongemakken ervaart bij het opstaan of als er kuilvorming ontstaat, kan dit een goede graadmeter zijn om een nieuw matras aan te schaffen. Wacht hier niet te lang mee. Zo voorkom je (fysieke) problemen op de lange termijn.

Verschoon je beddengoed minimaal één keer per week

Wanneer moet je je beddengoed eigenlijk verschonen? Hoewel we vaak het goede voornemen hebben om dit op regelmatige basis te doen, schiet dit er nog wel eens bij in. Zonde, want door je beddengoed regelmatig te vervangen kan je jezelf een hoop viezigheid besparen.

Geef bacteriën en huisstofmijt geen kans en verschoon je beddengoed daarom minimaal één keer per week. Maak hier een routineklusje van, zodat je het niet kunt vergeten. Maak je bijvoorbeeld ook iedere week (vluchtig) schoon op de bovenverdieping? Gooi dan ook direct al het beddengoed in de wasmand.

De meeste mensen wassen hun hoeslakens en dekbedovertrekken wel, maar vergeten ook naar hun hoofdkussen en dekbed te kijken. Dit terwijl deze ook vaak gewoon gewassen kunnen worden. Let natuurlijk wel op het materiaal van deze items. Een donzen dekbed bij Weidswonenenslapen is bijvoorbeeld niet geschikt voor de wasmachine. Gelukkig kun je deze eenvoudig laten luchten, om zo toch huisstofmijt minder kans te geven.

Denk ook aan je matrasbeschermer of molton

Veel mensen maken gebruik van een matrasbeschermer of molton. Toch worden deze doorgaans niet meegenomen in de wekelijkse wasbeurt. Probeer dit echter niet te vergeten, zodat je je bed veel langer fris houdt. Over het algemeen hoeven deze niet wekelijks gewassen worden, maar één keer in de maand is zeker geen overbodige luxe. In de zomer doe je dit natuurlijk vaker dan in de winter.

Koop geregeld nieuw beddengoed

Verandering van spijt doet eten. Nieuw beddengoed kan niet alleen je nachtrust positief beïnvloeden, maar je slaapkamer ook nog eens een totale make-over geven. Bovendien geniet je zo altijd van frisse lakens. Haal er dan ook gerust eens een hoeslaken bij Weidswonenenslapen bij. Hier kan je er immers nooit genoeg van hebben.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord