Echte mannenMannenzakenSportTips

Eerste les vechtsport? Zo bereid je je voor!

Vechtsporten zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Het is een fijne en gezonde manier om je frustraties af te reageren, je lichaam te trainen en zelfverdedigingstechnieken aan te leren. Bovendien hebben vechtsporten ook voordelen voor de mentale gezondheid en kunnen ze het zelfvertrouwen verbeteren. Kortom, genoeg redenen om naar een vechtsport winkel te rennen en aan de slag te gaan.

Ben jij ook van plan om binnenkort een vechtsport te beoefenen? En staat wellicht de eerste les al gepland? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe je je het beste op deze les kunt voorbereiden. In dit artikel delen we enkele tips om zo zorgeloos mogelijk aan deze sport te beginnen.

Open minded

Het is vooral belangrijk om de les zo open minded mogelijk te beginnen. Je hoeft echt niet direct uit te blinken. Dat verwacht niemand van je. Al het begin is lastig. De kans is dus groot dat je tijdens de les soms moet stoppen of extra vragen moet stellen om het te begrijpen. Bovendien is je conditie waarschijnlijk nog niet zo goed als de wat meer gevorderden in de groep. Trek dit je niet teveel aan en doe alles op je eigen tempo.

Je zal vanzelf merken dat je naarmate de tijd verstrijkt steeds beter in staat bent om de lessen te volgen. Al doende leert men. Schroom je ook niet om extra hulp in te schakelen als dat nodig is. Hier is de instructeur immers voor opgeleid.

Werk aan je conditie

Als je momenteel over zeer weinig conditie beschikt, kan het geen kwaad om de weken voorafgaand aan de training hier alvast wat aan te veranderen. Wees niet bang, dit betekent echt niet dat je keihard moet gaan trainen om je conditie bij te werken. Ook de kleine dingen kunnen al effect hebben, zodat jij straks tijdens de eerste les krav maga goed mee kan komen.

Neem bijvoorbeeld de trap op het werk in plaats van de lift. Maak wat vaker een ommetje om het huis of trek letterlijk de stoute schoenen aan en start met hardlopen. Er zijn mogelijkheden genoeg om je conditie op te krikken. Je zal merken dat je conditie bovendien in sprongen vooruit zal gaan als je deze simpele dingen ook nog eens met vechtsport combineert.

Schaf de juiste spullen aan

Een goede voorbereiding is natuurlijk al het halve werk. Vraag daarom alvast aan je instructeur welke benodigdheden noodzakelijk zijn voor je eerste les. Is het bijvoorbeeld nodig om een speciale outfit aan te schaffen? Moet je over een eigen paar bokshandschoenen beschikken of kun je deze lenen? Welke schoenen mag je in de sportschool dragen?

Door jezelf alvast goed voor te bereiden, bespaar je jezelf enorm veel stress tijdens de eerste lesdag. Niemand wil immers onvoorbereid verschijnen. Houd er tevens rekening mee dat de vereisten er sportschool kunnen verschillen. Ga er dan ook nooit klakkeloos vanuit dat de regels op jouw sportschool hetzelfde zouden zijn als bij de sportschool van je beste vriend. Zo voorkom je vervelende verrassingen en kan je onbezorgd met je eerste les beginnen.

En dan nog de belangrijkste tip die we je kunnen geven: geniet! Die eerste les is zo voorbij en vanaf dan wordt het alleen nog maar leuker!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord