Tips

De voordelen van de dimverlichting

Wanneer je verschillende lichtsferen wilt creëren in je huis, dan kan dimverlichting je daarbij helpen. Met de dimfunctie in de lamp verwerkt, kan je geheel naar eigen wens de helderheid van de lichtbron aanpassen. Dimverlichting kan echter nog meer. Wat precies? Dat gaan we je hier vertellen.

Volledige controle over het licht

Met dimverlichting in een kamer heb je door middel van een druk op de knop, via een schakelaar of je smartphone, controle over je lichtbron. Met lichtdimmers is het aan jou om de toon zetten in elke kamer. Daarnaast heb je met verschillende soorten slimme verlichting ook de mogelijkheid om de kleur aan te passen, zodat je bijvoorbeeld tijdens het slapen kunt kiezen voor een warme verlichting die je makkelijker in slaap laat vallen.

Bovendien heb je met dimverlichting verschillende bedieningsmogelijkheden, waaronder je smartphone, een afstandbediening of een traditionele schakelaar. Als je naar dat laatste op zoek bent, kijk dan eens bij de innovatieve en duurzame schakelaars van het Duitse merk Jung. Zie Jung schakelmateriaal kopen voor het uitgebreide aanbod.

Energiezuinig

Vele mensen zijn op zoek naar toevoegingen aan hun woning die energiezuinig zijn, voor alles wat het milieu en onze bankrekening ten goede komt. En dat is niet helemaal raar, want bij het dimmen van een lamp kan je veel energie besparen! Daarnaast gaat een lamp veel langer mee als er minder wattage wordt verbruikt, wat betekent dat je extra geld bespaart op gloeilampen en we daarmee minder lampen over de wereld benodigd hebben.

Lamp gaat langer mee Langer mee

Wanneer je dimopties installeert, kun je zowel bij gloeilampen als LED-verlichting verwachten dat ze langer meegaan. Dat komt doordat de warmteafgifte lager is, waardoor er minder van de lamp wordt gevraagd. Bij het dimmen van jouw lampen met minstens 25 procent, kan je 1/5e van de elektriciteit besparen. Kortom, hoe zachter je de lichten laat dimmen, hoe langer je kan verwachten dat de lamp meegaat. In levensjaren kan je dit gemakkelijk drie of vier jaar extra opleveren voor een lamp die normaal gesproken maar een jaar mee zou gaan.

Het dimmen van TL-verlichting

Mocht je gebruik maken van fluorescentielampen, dan kun je deze ook dimmen. Dit kan helpen om de kleur van de lamp koeler te laten lijken. Het is echter niet zo dat het dimmen van fluorescentielampen ervoor zorgt dat ze langer meegaan zoals bij gloeilampen. Desalniettemin, het is nog steeds goedkoper en handiger.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord