Echte mannenTips

Hoe zorg je voor een schone badkamer?

Niemand wordt blij van een stinkend doucheputje. Een schone wc en badkamer vloer is essentieel in elk huishouden. Lees hier wat je tegen veel voorkomende problemen in de badkamer kunt doen.

Stinkend doucheputje

Heb je last van een nare lucht als je staat te douchen, maar weet je niet zo goed hoe je dit kunt voorkomen? Je zou denken dat als je je doucheputje schoon houdt er geen vieze luchtjes uit zouden moeten komen. Het kan zijn dat de afvoer van je doucheput niet meer zo goed doorloopt. Dit zorgt ervoor dat zeepresten en haren ophopen en dit zorgt weer voor schimmel en gaat stinken. Een andere mogelijkheid is een rioollucht, dit wordt veroorzaakt door een lekkende afvoer. Wat je ertegen kunt doen is een chemische reiniger kopen, dit giet je in je doucheputje in laat je intrekken. Na ongeveer een half uur kun je het doucheputje uitspoelen en je zult merken dat de geur weg is.

Makkelijk schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je je badkamer gemakkelijk schoon houdt is het handig om je spullen goed op te bergen. Daarvoor zijn badkamerkastjes natuurlijk bedoelt, als je je toiletartikelen kunt opbergen zal het schoonmaken makkelijker gaan dan met allemaal spullen op de grond of op rekjes. Ook een zwevend toilet heeft zijn voordelen, je kunt hierdoor namelijk met je stofzuiger onder het toilet schoonmaken. Houd je tegels schoon door een badmat te plaatsen, deze kun je namelijk gewoon in de wasmachine gooien.

Wc reinigen

Je wc is iets dat je dagelijks gebruikt, mocht je veel thuis zijn. Daarom is het goed om je wc minimaal één keer per week schoon te maken. Woon je met meer dan twee mensen? Dan is het goed om dit vaker te doen. Je wil een stinkende wc voorkomen, als een wc bijna nooit wordt schoongemaakt dan zal de viezigheid ophopen waardoor er aanslag ontstaat die je veel moeilijker weg krijgt. Voor het desinfecteren van de wc pot kun je gebruik maken van chloor of bleek, mocht je liever een natuurlijk middel gebruiken kun je ook kiezen voor soda. Maak een sopje van heet water en soda, giet dit in je wc pot. 

Douchecabine schoonmaken

Een schone douche is erg belangrijk, er kan namelijk snel kalk ontstaan. Neem de tegels rondom je douche af met een doek of spons die je hebt gedoopt in een schoon sopje. Maak de kraan, doucheslang en douchekop schoon met een speciale badkamer spray. Dit kun je gewoon inspuiten met het middel en tien minuten laten intrekken. Vervolgens spoel je alles weer schoon en verlies je het vuil. Heb je een bad? Reinig het bad dan met azijn, doe de stop in de afvoer en laat het bad een beetje vollopen met water. Zo ontstaat er een sopje en kun je het hele bad schoonmaken.

Conclusie

Een schone badkamer is belangrijk. Maak het jezelf makkelijk door je artikelen goed op te bergen en maak minstens één keer per week de wc schoon, houd ook je hele badkamer goed bij.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord