Tips

Tips bij het kopen van schoenen voor jouw mini-me

Ben jij de trotse vader van een dochter of een zoon en ga jij dit modeseizoen op jacht naar een nieuw paar kinderschoenen? Natuurlijk moeten die goed bij de stijl van je kind en die van jou passen. Schoenen voor opgroeiende kinderen horen ook ten goede te komen aan de gezondheid van hun voeten, en daar wil de schoen nogal eens wrikken. Kinderschoenen in hippe modellen zijn er te over, maar hoe weet je of die een comfortabele pasvorm hebben en goed passen? Bij Mannenroddels zijn we voor je op onderzoek uitgegaan en hebben we ons laten informeren door de specialisten van een kinderschoenen-speciaalzaak.

Daar verkopen ze meisjesschoenen en jongensschoenen van merken met een hoogwaardige kwaliteit. Na het lezen van dit blog kun je jouw mini-me de hele wereld aan z’n voeten leggen met hippe schoentjes die bijdragen aan de ontwikkeling van de voeten.

Waar kun je rekening mee houden bij het aanschaffen van kinderschoenen?

• Kies voor een brede, platte hak;

• Kies voor flexibele zolen;

• Controleer regelmatig de schoenmaat van je kind;

• Laat je kind de schoenen bij voorkeur in de middag passen;

• Pas nieuwe schoentjes altijd met sokken aan;

• Let erop dat de tenen voldoende bewegingsruimte hebben.

Soepele zolen

Je kind heeft nog geen stevige schoenen nodig als hij of zij een dreumes is die net leert lopen. Schoenen met soepele zolen volstaan. De voeten moeten zich ongehinderd kunnen afwikkelen omdat ze volop in ontwikkeling zijn. Je doet er verstandig aan stevigere kinderschoenen te kopen op het moment dat je kind de peuterleeftijd bereikt. Vanaf die leeftijd hebben de voeten wat meer bescherming nodig. Slijten de neuzen van de schoenen snel door het leren lopen? Dan kun je ervoor kiezen om een model met een rubberen neus te kopen.

Juiste schoenmaat

Draagt je kleine prins of prinses te kleine schoenen, dan ontstaat de kans dat de groei van de voeten in gevaar komt en er vervormingen of vergroeiingen optreden. Het is dus ontzettend belangrijk dat de schoenen de juiste maat hebben. Ook de tenen hebben voldoende bewegingsvrijheid nodig. Kinderschoenen horen ruim genoeg te zijn voor de ontwikkeling van de voetjes, in zowel de lengte als de breedte. Door met je duim op de neuzen te drukken, kun je checken of de beoogde schoenen groot genoeg zijn. Als er bij de grote teen nog ruimte over is, hebben de schoenen de juiste maat. Kinderschoenen moeten uiteraard ook niet te groot zijn, want dan kunnen de voeten gaan zwikken en schuiven. Het is aan te raden om de schoenmaat van je kind iedere twee tot drie maanden in een schoenenzaak te laten opmeten.

Vetersluiting of klittenbandsluiting

Het is belangrijk dat kinderschoenen een stevige hiel hebben als je kleine dude of fashionista in de leeftijd komt waarin hij of zij veel loopt. De voeten moeten veel te hard werken om de schoen aan te houden als de hiel te slap is. De spier onder de middenvoet kan dan voor klachten zorgen omdat die overbelast raakt. Voor voeten die in ontwikkeling zijn, zijn schoenen met een vetersluiting of klittenbandsluiting het meest geschikt. Beide zijn immers verstelbaar. Om de schoentjes goed in model te houden, is het wel belangrijk om ze bij het aan- en uittrekken helemaal open te maken.

Webshop met hippe kinderschoenen

Met deze tips kom je goed uit de voeten bij het kopen van schoenen voor jouw kleine. In de eigentijdse webshop van een speciaalzaak met kinderschoenen, ontdekten we de leukste schoentjes maat 18 tot en met maat 44 van allerlei trendy merken. Met bijvoorbeeld Shoesme kinderschoenen – die bekend staan om hun hippe design en gezonde voetbed – maak je jouw mini-me helemaal blij. De uitgebreide range van Shoesme voor baby’s, dreumesen, peuters, kleuters en schoolkinderen, zijn tot in detail afgestemd op de fase waarin je kind zich bevindt. Als je er voor een zacht prijsje een tweede paar bij wilt kopen, is het absoluut de moeite waard om ook even in de sale te kijken.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord