Tips

Bestelbussen populair bij inbrekers: zo verklein je de kans op inbraak 

Inbrekers zijn altijd op zoek naar makkelijke doelwitten waar veel te halen valt. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijfsbussen een gewild target zijn. Hier liggen vaak waardevolle spullen in opgeborgen en ze worden niet altijd even goed beveiligd. Met alle gevolgen van dien. Een inbreker in jouw bedrijfsbus is wel het laatste wat je wilt. Dit kan ongelooflijke materiële en immateriële schade veroorzaken. Maar hoe voorkom je het? In dit artikel geven we enkele tips om de kans op inbraak zoveel mogelijk te verkleinen. 

Kies voor de juiste beveiliging 

Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om je bedrijfsbus op de juiste manier te beveiligen. Alle Bearlock sloten zijn geschikt voor het beveiligen van jouw voertuig. Ze worden steeds vaker gebruikt om campers en bestelbussen extra bescherming te bieden. Deze mechanische beveiliging kan bovendien ook nog eens fiscaal erg aantrekkelijk zijn. Dit valt in de meeste gevallen namelijk onder de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Zo wordt het een stuk voordeliger om jouw bus op de juiste manier te beveiligen. 

Hoe dan ook, investeren in goede beveiliging is sowieso de moeite waard. Het kost veel meer als je de schade die wordt berokkent moet vergoeden. 

Val op 


Een bedrijfsbus beveiligen doe je ook door extra op te vallen. Inbrekers zoeken altijd makkelijke doelwitten uit. Een doelwit waarin je ongemerkt weg kunt rijden of waarbij de aandacht van voorbijgangers niet zo snel wordt getrokken. Als jouw busje direct opvalt door felle kleuren, foto’s en persoonlijke gegevens, dan kan dit dieven en vandalisten al snel afschrikken. Bovendien heeft dit ook nog een ander voordeel. Als je bus toch wordt gestolen, dan kunnen mensen aan de hand van de persoonlijke gegevens op de bus jou al snel bereiken. 

Kies een veilige parkeerplaats 


Voorkomen is beter dan genezen. Kies er daarom voor om jouw bedrijfsbus enkel te parkeren op plekken die minder aantrekkelijk zijn voor mensen met kwade bedoelingen. Denk aan een goed verlichte parkeergarage, een plek met beveiligers of een parkeerplaats op een plek waar veel verkeer is. Nog beter is het natuurlijk om je bedrijfsbus achter een gesloten hek of in een garage te plaatsen. Is dit niet mogelijk? Zorg er dan in elk geval voor dat de bus goed zichtbaar is vanaf de straat en dat je hem mogelijk ook kunt zien vanaf de plek waar jij je bevindt. 

Verwijder kostbare spullen uit het zicht 

Het is meestal onmogelijk om alle spullen uit het busje te laden als je ergens bent. Maar zorg er in elk geval wel voor dat de meest kostbare spullen uit het zicht worden geplaatst. Zo maak je het voor vandalisten en inbrekers minder aantrekkelijk om toe te slaan. Als zij iets heel waardevols zien liggen, zullen zij immers sneller hun kans grijpen en het risico nemen. Als ze niks zien liggen, is het risico vaak te groot. Zeker als ze niet weten wat dit ze mogelijk kan opleveren. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord