Mannenzaken

Voorkom een burn-out met een baan die bij je past

Op dit moment bestaat de beroepsbevolking in Nederland uit 8,3 miljoen mensen. Cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) tonen aan dat een op de zes werkenden met burn-out klachten van doen heeft. Werkstress is de grootste veroorzaker van burn-out problematiek. Veel mensen wachten te lang met het zoeken van hulp en dat terwijl een burn-out is te voorkomen. Dit wordt veroorzaakt doordat zij een gevoel van schaamte of een gevoel van falen ervaren. Het is mogelijk een burn-out af te wenden als je weet wat de symptomen zijn en hoe je jouw fysieke en mentale conditie op peil kunt houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je werk doet dat bij je past, als je last hebt van een burn-out in combinatie met werkgerelateerde factoren. Daarom doe je er goed aan om je te wenden tot een mensgerichte organisatie als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Als je wilt werken als gedetacheerde vind je mooie functies bij een eigenzinnig detacheringsbureau die professionals matcht met banen die echt bij ze passen, en daarbij de missie heeft mensen gelukkig te maken en gezond te houden. Bij een award winning detacheringsbureau vind je boeiende gemeentebanen, mooie banen in de zorg en interessante overheidsvacatures die eraan bijdragen om elke dag met plezier aan het werk te gaan zodat je daardoor lichamelijk en mentaal vitaal blijft.

Hoe ontstaan burn-out klachten?

De meeste mensen die er last van krijgen, ervaren een burn-out als voortdurend in een te hoge versnelling staan waardoor hun batterij leeg raakt. Het te hard en te lang overbelasten van lichaam en geest is de brandstof voor een burn-out. Vaak is het ontstaan van deze stoornis te wijten aan een combinatie van werk en privé, ofwel een verstoorde relatie tussen belastbaarheid en belasting op de werkvloer. Als de behoefte en/of capaciteiten van een persoon en de aard van het werk/samenstelling van het team te veel verschillen ontstaat onevenwicht. Deze onbalans kan onder meer worden veroorzaakt door een slechte sfeer op de werkvloer, onduidelijke verantwoordelijkheden op het werk en continu de druk voelen om te presteren.

Waar hebben mensen met een burn-out last van?

De symptomen van een burn-out komen geleidelijk opzetten en zijn per persoon verschillend. De klachten van een burn-out bestaan uit veel piekeren, concentratieproblemen, slecht slapen en voortdurend moe zijn. Daarnaast is regelmatig sprake van depersonalisatie: een persoon voelt zich steeds meer afgescheiden van zichzelf en van de omgeving. Daardoor kan iemand een cynische en negatieve houding ontwikkelen richting mensen in de eigen omgeving, in zowel de privésfeer als de werkomgeving. Naast mentale en emotionele uitputting hebben mensen met een burn-out last van fysieke pijnklachten, waarbij maagpijn, hoofdpijn en spierpijn veel voorkomende klachten zijn.

Hoe kun je werkgerelateerde stress tegengaan?

Je kunt werkgerelateerde issues tegengaan door een beroep uit te oefenen dat bij je past, want die issues zijn namelijk een katalysator voor een burn-out. Omdat de mensen van een mensgericht detacheringsbureau dit belangrijk vinden, stimuleren zij hun medewerkers op verschillende manieren om een goede werk/privé balans te vinden en te behouden. Je vindt er vacatures bij uiteenlopende overheidsinstanties, in de zorg en bij maatschappelijke organisaties. De functies variëren van GZ psycholoog, verpleegkundige en beleidsadviseur. Ook als je elke dag voldoening uit je beroep wilt halen door te werken in de schuldhulpverlening ben je er aan het juiste adres. Jouw wensen worden voor een aanstelling als uitgangspunt genomen en daar zoekt de detacheerder een geschikte opdracht bij. Zo wordt de kans het grootst dat jij perfect op je plek komt te zitten. Wacht dus niet langer en start vandaag nog met de zoektocht naar jouw ideale baan en verklein het risico op een burn-out.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord