GadgetsTips

Schilderij kiezen voor in huis? Deze kunststijlen zijn er

Een schilderij is een echte eye-catcher. Wanneer je een lege, kale muur in je huis hebt kan het de kamer meteen helemaal doen oplichten. Ook kan een schilderij veel zeggen over hoe je als persoon bent. Houd je van rust of juist van drukte? Ben je ingetogen of uitgesproken? Als je een schilderij voor in je huis gaat kopen zijn er heel veel stijlen waar je uit kunt kiezen. Welke stijl spreekt jou het meeste aan?

Modern

Moderne kunst is de kunst van nu; het stamt uit de negentiende eeuw en loopt helemaal tot het heden. Schilders houden zich veel minder aan de norm en experimenteren veel tijdens het schilderen. Zo zijn er bijvoorbeeld schilderijen die de realiteit combineren met fantasie, of die abstracte vormen in het schilderij terug laten komen. Ook worden er verschillende materialen gebruikt voor deze kunststijl.

Abstract

In een abstract schilderij komen vaak veel verschillende vormen, kleuren en lijnen voor. Het schilderij is niet realistisch, maar ziet er vaak gefantaseerd uit. Meestal wordt de realiteit anders afgebeeld dan dat hij in werkelijkheid is en er wordt veel gebruik gemaakt van kleuren. Hier zijn ook verschillende gradaties in; het ene schilderij is abstracter dan het andere.

Kleurrijk

Kunstenaars denken goed na over welke kleuren ze gebruiken wanneer ze iets gaan schilderen. Met het gebruik van bepaalde kleuren kan de kunstenaar een bepaalde boodschap overbrengen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor felle kleuren om iets te maken wat uitgesproken is, of juist natuurlijke kleuren voor een rustig. Deze kleuren kan je ook combineren door het ene object er meer uit te laten springen dan het andere. Je zou ook zelfs kunnen kiezen voor een zwart-wit kleurenpalet, om de focus te leggen op de achterliggende boodschap.  

Fotografie

Maar een kunstwerk aan je muur hoeft niet per se geschilderd te zijn. Het kan ook een mooie kunstzinnige foto zijn, in bijvoorbeeld zwart-wit of in kleur. Het kan een abstracte foto zijn met een achterliggend verhaal, maar het kan ook een foto van je gezin zijn die aan de muur hangt. Er zijn veel verschillende manieren waarop je foto’s kan maken en elke foto vertelt zijn eigen verhaal. Kies dus vooral een foto uit die echt bij jou en je huis past.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord