Tips

Meubels voor op het verlanglijstje

Nu het buiten steeds kouder wordt, is het tijd om de warmte naar binnen te halen. Dekentjes en onesies mogen weer uit de kast. Het is tijd om weer lekker te cocoonen. Een gezellig ingericht huis speelt daarbij een belangrijke rol. Mis je nog wat sfeermakers? Geen paniek, zelfs als je je hand op de knip moet houden. Je kunt ze namelijk ook gewoon op je verlanglijstje voor de sint of de kerstman zetten. Met een beetje geluk vind je ze volgende maand onder de schoorsteen of de kerstboom. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eettafel ovaal waaraan je gezellig met een grote groep vrienden kunt dineren of borrelen? Als dat geen sfeermaker is weten wij het ook niet meer. Maar er zijn nog veel meer meubels die in een handomdraai sfeer toevoegen aan je interieur.

Ruwe pareltjes

Als er een houtsoort voor sfeer zorgt, is het mangohout wel. Mangohout is namelijk een tropische in z’n soort en dat zie je terug in de warme kleurschakeringen van het hout. Mede daardoor hebben mangohouten meubels maar weinig nodig om een toevoeging te zijn aan je interieur. Door de ruwe, robuuste en natuurlijke uitstraling van het hout past het bij vrijwel iedere woonstijl, van landelijk tot industrieel. Op dit moment is vooral zwart mangohout erg populair. In menig woonwinkel vind je een zwart exemplaar. Hoewel zwart misschien erg donker lijkt op het eerste oog, zorgt het wel voor veel sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een zwart tv-meubel. Combineer het met wat lichte accessoires, zoals een lichte plaid of lichte vaas en je creëert direct een sfeervol contrast.

Voor ieder wat wils

Naast tv-meubels zijn er nog veel meer mangohouten meubels die je huis extra gezellig maken in de wintermaanden (en daarna natuurlijk ook). Denk bijvoorbeeld aan vitrinekasten, boekenkasten, dressoirs, vakkenkasten en salontafels. Al deze meubels vormen een mooie basis waarop je helemaal los kunt gaan met accessoires. Veel accessoires hoef je echter niet aan te schaffen, want mangohout heeft niet veel extra’s nodig. Zit jij binnenkort aan een ronde eettafel van mangohout of een van de andere mangohouten meubels?

admin
the authoradmin

Geef een antwoord