Echte mannenMannenzakenTips

Mannen en geldzaken

Als man zijnde ben je met veel bezig. Een carrière opbouwen, sporten, voetbal, vrouwen, bier en nog belangrijker; geld. Of je het nu leuk vindt of niet, een groot deel van je leven draait om geld en hier moet je aan geloven. Je wil simpelweg dat je geld veilig is, dat je welverdiende centjes van jou blijven, dat het niet verdampt door zaken als negatieve rente en/of inflatie en als het even kan dat je een beetje rendement behaald. Dit is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan en als je je een beetje hebt ingelezen dan weet je dit ook. Wij willen je nog wat meer informeren en daar beginnen we in deze blog mee. We vertellen je alles over mannen en geldzaken in deze blog. Aan de hand van concrete stappen word je aan de hand genomen in de financiële wereld, veel succes en plezier!  

De basis

Als je geld wil verdienen, moet je geld investeren. Tuurlijk, je kunt ook een baantje nemen waarbij je net iets meer krijgt dan het gemiddelde jaarsalaris en hier kun je de rest van je leven blijven werken. Daar is niets mis mee, maar dan moet je ook je verwachtingen bijstellen. Rijk worden zul je niet, maar met beleggen misschien wel. Dit kan ook als je geen ton per maand over hebt om te investeren. Als je eens kijkt naar wat een realistisch rendement per jaar is kun je dit gaan uitrekenen. Stel dat je per jaar zo’n €2400 investeert. Dat is elke maand €200, een prima bedrag. Als je dan per jaar een rendement van 25% behaald, dan stapelt zich dat na elk jaar weer op. Je krijgt elk jaar weer 25% over je originele inleg plus die 25%. Dat is een mooi bedrag na een jaar of 20. Ook moet je natuurlijk wat weten over geld investeren waarin, maar daarover later meer.

Waarin investeren?

Dan de vraag waar we je net al en beetje lekker mee hebben gemaakt; waar ga je je geld investeren? Dit is een belangrijke vraag, want het bepaald onder andere je risicoprofiel en je te verwachten rendement. Zo zal een volatiele markt misschien meer rendement opleveren, maar word je ook blootgesteld aan een groter risico. Je kunt dus spreken over een grotere risk/reward. Geld investeren waarin? Bedenk je dat een markt met een bijvoorbeeld groot risico en dus ook een grote reward is de crypto markt. Vergeleken met de goud- en zilvermarkt is dit zeer volatiel. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een vermogensbeheerder zoals https://majorcapital.com/. Zij beleggen je geld dan voor je en dan kun jij met ze afspreken onder welke voorwaarden. Zo kun je je geld laten investeren in een hybrid fund. Dit is vaak een mix van assets als crypto, commodities, vastgoed en dergelijke. Erg gespreid dus, precies zoals je het eigenlijk wil. 

Hoe?

Dan nog even de vraag ‘hoe?’. Dit is vooral van belang als je een keuze hebt gemaakt over waar je in wil investeren. Als het in zo’n hybrid fund of iets dergelijks is, dan raden we je aan om dit bij een vermogensbeheerder te doen. Je kunt het ook allemaal zelf oppakken, maar dan zul je je eerst heel goed moeten gaan inlezen.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord