Tips

Maak je trap veiliger voor honden en katten

Ben jij ook zo’n mega dierenvriend? Heb je een schattige puppy of kitten in huis of is jouw harige metgezel toevallig al een oude rot in het vak? Onze geliefde viervoeters hebben niet altijd dezelfde knalconditie als wij. Soms hebben ze een beetje extra hulp nodig om de trap op en af te sjezen. Wil je het leven van je pluizige maatje nog leuker maken en denk je aan een traprenovatie? Dan is een traprenovatie met verlichting geschikt. Maar wat kun je eigenlijk allemaal nog meer uitspoken om je trap superveilig te maken voor jouw trouwe viervoeter? En welke superhelden kunnen je daarbij helpen?

Jonge huisdieren zijn klunzig

Waarom zijn jonge huisdieren toch zo schattig onbeholpen? Nou, dat heeft een paar redenen die je hart zeker doen smelten. Vergelijk het maar met jonge kinderen, want jonge dieren zijn ook nog flink aan het groeien en moeten hun pootjes en snuitjes nog goed leren gebruiken. Ze zijn nog in de beginnersfase van het leven en moeten de kunst van het springen, lopen en klimmen nog onder de knie krijgen. Bovendien zijn ze zo nieuwsgierig als een aapje in een snoepwinkel! Hun wereld is één grote ontdekkingstocht, dus af en toe struikelen ze over hun eigen nieuwsgierigheid. Ook de oudere harige helden kunnen soms een beetje klunzig lijken omdat stijve spieren en gewrichten ze in de weg zitten. Maar onthoud: die onhandigheid maakt ze alleen maar liever.

Zo maak je je trap veiliger

Hoe maak je die trap van jou nu veiliger voor je pluizige vriend? Er zijn verschillende manieren om het te fiksen:

  • Traphekjes: net zoals een superheld in actie, kan een flinke hond of een speelse kat tijdelijk worden gestopt door een traphekje. Zo houd je ze van de trap vandaan, wel zo veilig;
  • Traprenovatie met overzettreden: als jouw trap zijn beste tijd heeft gehad en net zo glad is als een ijsbaan, lopen jij en je huisdier allebei risico op een glijpartij. Geen zorgen, dit kun je oplossen. Als je krassen, butsen, of deuken op je trap ziet, dan is het tijd om actie te ondernemen en je trap te laten renoveren;
  • Trap dichtmaken: huisdieren – vooral de speelse katjes – hebben soms de neiging om als een wervelwind door het huis te razen. Als je een open trap hebt, is er zelfs een kans dat ze onder een trede door glijden terwijl ze van boven naar beneden stormen. Overweeg daarom om je open trap dicht te laten maken, zodat ze geen doorgang meer hebben;
  • LED-verlichting: zelfs huisdieren kunnen ‘s nachts wel wat hulp gebruiken om de weg te vinden. Installeer daarom LED-verlichting onder je treden, zodat jullie altijd weten waar je moet lopen.

Wie kan je trap renoveren?

Wil je jouw trap een facelift geven zodat jij en je dierenvrienden er veiliger overheen kunnen lopen? Dat is makkelijker dan je denkt! Je hoeft alleen maar even te bellen met de fantastische teamleden van Stairz. Zij zijn als trap-tovenaars in de weer en weten precies hoe ze jouw trap kunnen omtoveren tot een veilig paradijs.

Wat kun je verwachten?

Het begint met een afspraak met een van de adviseurs. Hij zal als een echte Sherlock Holmes jouw trap inspecteren en ontdekt zo welke aanpassingen er allemaal mogelijk zijn. Laat jij stootborden plaatsen? Dan kun je bijvoorbeeld ook een inbouwkast onder je trap laten maken. De adviseur vertelt je hier meer over. Als je van een leuk uitje houdt, kun je zelfs naar de showroom van Stairz gaan om te brainstormen. De experts van Stairz Traprenovatie staan klaar om je met een glimlach te helpen. Tover je trap om in een veilig dierenparadijs!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord