Echte mannenGadgets

Waar bestaat een e-liquid uit?

Een e-liquid voor een e-sigaret bestaat uit bepaalde ingrediënten, maar bevat bijvoorbeeld gelukkig geen teer. Welke ingrediënten er wel in zitten, leggen we graag uit in deze blog.

Wat zijn de ingrediënten van een e-liquid?

Heel kortgezegd bestaat een e-liquid uit PG en VG. Maar die afkortingen zeggen je waarschijnlijk helemaal niks, wat heel logisch is.

PG staat in het Engels voor Propylene Glycol (Propyleenglycol in het Nederlands) en VG staat in het Engels voor Vegetal Glycerin. Die laatste kan in het Nederlands voor wat verwarring zorgen, want dan staat VG ineens voor Plantaardige glycerine (wat je ook zou kunnen afkorten als “PG”).

Maar wat is PG en VG?

Propylene Glycol gebruik je ook in het dagelijks leven. Het zit bijvoorbeeld in frisdrank, dressings, marinades, diepvriesmaaltijden en meer.

Vegetal Glycerin wordt vaak gebruikt om producten zoeter te maken. Het wordt bijvoorbeeld heel vaak gebruik in hoestdrank en tandpasta. Maar wordt ook gebruikt in kaas, snoep en cake.

Waar zorgen de stoffen PG en VG voor?

Goede vraag! Ze hebben namelijk ieder hun eigenschappen.

Propylene Glycol zorgt voor de kriebel in je keel, ook wel throathit genoemd. Het is dus wat ruwer. Raadzaam is ook om wat meer water te drinken dan je normaal doet, omdat het ook uitdroogt.

Vegetal Glycerin is in tegenstelling tot PG veel zachter voor je keel en is een stuk stroperiger qua structuur. Een van de redenen waarom het ook in hoestdrank wordt gebruikt. Vegetal Glycerin zorgt ook voor de hoeveelheid damp. Dus hoe meer VG, hoe meer damp je zal inhaleren en uitblazen.

En hoe zit het met smaakjes in een e-liquid?

Een aroma, zoals je die bijvoorbeeld ook kent van het bakken van een taart of ander eten, kan zorgen voor de smaak van een e-liquid. De smaak-aroma bestaat in vrijwel alle gevallen uit vooral de stof PG.

Er zijn ook e-liquids die een neutrale smaak hebben. Hier is dus geen smaak-aroma aan toegevoegd, maar proef je alleen de stoffen PG en VG. Goed om te weten is dat VG licht zoet van smaak is. Dus wanneer je een neutrale e-liquid neemt, die vooral uit VG bestaat, zal de e-liquid neutraal van smaak zijn, maar wel lichtzoet.

En nicotine in een e-liquid?

Dat is ook nog een ingrediënt wat toegevoegd kan worden aan een e-liquid, maar is geheel optioneel. Bij een e-liquid kun je verschillende nicotinewaardes kiezen (hoe minder, hoe beter), maar kun je er ook voor kiezen om een geheel nicotinevrije e-liquid te nemen.

Meer weten informatie over e-liquids?

De wereld van e-liquids is relatief complex, dus het is niet gek wanneer je nog meer vragen hebt! Neem daarom contact op met een partij die hier alles over weet. Denk bijvoorbeeld aan een webwinkel met e-liquids, zoals E-liquidMania. Zij kunnen jou er vast alles over vertellen.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord