SportTips

HOE KRIJG JE VOLDOENDE KOOLHYDRATEN BINNEN NA JE TRAINING?

Koolhydraten; de overkoepelende term van suikers en zetmeel die helpen om je spieren sneller te laten herstellen na een intensieve workout. Hoewel er veel diëten zijn die koolhydraten schrappen, zijn de koolhydraten voor sporters eigenlijk onmisbaar. Het is dan ook belangrijk om je koolhydraten na iedere training aan te vullen. Vind je het lastig om je koolhydraten op peil te houden? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden die een eiwitten shake biedt of maak gebruik van kunstmatige koolhydraten die in diverse supplementen te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van dextrose of bepaalde mass gainers. Je extra portie rijst of aardappelen kan je dan achterwege laten, hoewel natuurlijke koolhydraten natuurlijk wel het beste zijn.

Het belang van het aanvullen van koolhydraten

De juiste koolhydraten zijn voor iedereen belangrijk maar zeker wanneer je vaak in de sportschool of op het sportveld te vinden bent. Globaal wordt er onderscheidt gemaakt tussen langzame en snelle koolhydraten, waarbij de snelle koolhydraten ook wel ‘lege suikers’ worden genoemd. Denk hierbij aan snoep, aardappelpuree en witte pasta. Deze variant wordt snel in het lichaam opgenomen en zal dus ook kortstondig zorgen voor energie. De langzame variant wordt langzaam in het lichaam opgenomen en kent eigenlijk alleen maar goede eigenschappen. Het draagt bij aan het herstel van het lichaam na een workout, het helpt je spieren herstellen en het draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Allemaal zaken die niet mogen ontbreken wanneer je een actieve levensstijl hanteert. Geniet na je training dan ook van een bakje yoghurt met havermout en fruit om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Het gebruik van eiwitten shakes:

Het gebruik van eiwitten shakes is vooral bekend onder topsporters of zeer fanatieke sporters. Echter zijn eiwitten shakes voor iedereen geschikt die graag zijn of haar eiwitten aanvult na het sporten. Ook voor amateursporters zijn eiwitten shakes dus prima geschikt omdat ze ervoor zorgen dat je lichaam en je spieren zich snel kunnen herstellen en dat je spieren weer snel gereed zijn voor een volgende training of wedstrijd. Eiwitten shakes zijn verkrijgbaar in zeer veel varianten en smaken zodat er voor iedereen eigenlijk wel een perfecte shake te vinden is. Of je nu gaat voor de smaak aardbei, chocolade of cookie karamel; voor iedereen is een heerlijke eiwitten shake te vinden die helpt bij een optimaal herstel van de spieren en gewrichten.

Ben je dus op zoek naar manieren om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen na je training zodat je lichaam zich op de juiste manier kan herstellen? Kijk dan zeker eens naar het gebruik van eiwitten shakes, mass gainers en andere vormen van koolhydraten. Kies zeker voor de langzame variant omdat deze langzaam door je lichaam worden opgenomen en je hier de hele dag profijt van hebt. Bovendien bevorderen de langzame voedingsstoffen een goede spijsvertering wat alleen maar voordelen kent voor de gezondheid. Wil je liever een eiwitten shake? Dan weet je zeker dat er altijd een smaak te vinden is die past bij jouw behoeften en jouw wensen. Er zijn namelijk oneindig veel smaken en smaakcombinaties te vinden die perfect in jouw voedingsschema passen. Zo weet je zeker dat je altijd voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord