Tips

Hoe breng jij jouw zoontje lekker naar bed?

Veel ouders en hun kids hebben een heel avondritueel. Het biedt dan ook een mooi momentje voor wat pappa-tijd met je zoontje. Maar hoe zorg je ervoor dat je zoontje na bedtijd ook lekker in bed blijft liggen? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je kleine man lekker rustig en klaar voor bed te maken. Dat maakt jullie gedeelde avondritueeltje extra prettig. In dit artikel geven we je een paar tips!

Een lekkere pyjama

Bedtijd is pas compleet met een lekkere comfortabele pyjama. Kinderpyjama’s kunnen in elk seizoen gedragen worden: in de zomer houdt een shortama je zoontje lekker comfy en koel, en in de winter kies je juist voor een kinderpyjama met lange mouwen. Een pyjama zorgt ervoor dat je kind lekker slaapt en minder vaak wakker wordt in de nacht. Kies het liefst voor een kwalitatief goede pyjama gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen. Dat kan warmte en vocht goed afvoeren, waardoor de pyjama niet snel te warm of klam wordt.

Nog even speeltijd

Om alle energie van de dag er even lekker uit te razen, is het leuk een spelletje met je kleine knul te spelen voor het slapengaan. Een leuke pyjama voor jongens werkt in op de verbeelding: denk aan een leuke brandweerpyjama, of juist een politiepyjama. Is je kleine kerel juist een boefje? Dan ga je voor een boefjespyjama! Dat nodigt uit tot speelpartijtjes, en maakt ook van het klaarmaken voor bed een feestje. Las na het spelen nog een klein rustmomentje in om weer lekker af te koelen. Wat dacht je van een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan?

Een boekje lezen en dan naar bed

Ook een verhaaltje voorlezen is een leuk idee wanneer je je zoontje naar bed gaat brengen. Samen een verhaal lezen, bijvoorbeeld een leuk kinderboek of een prentenboek, maakt je kindje rustiger voor het slapen gaan, waardoor hij lekker in slaap zal vallen. Het geeft je zoontje als het ware een cooling down voor het slapengaan. Ideaal wanneer je kind normaal gesproken moeite heeft met in slaap vallen, of nog een te vol hoofd heeft door het spelen met de iPad of het televisie kijken. Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan kinderboeken op de markt, waardoor er altijd wel iets bij zit wat je kindje leuk vindt. Zelf een verhaaltje verzinnen en dat elke avond samen uitbreiden is natuurlijk ook hartstikke leuk.

Heb jij een bepaald avondritueel bij het naar bed brengen van je zoontje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord