GadgetsTips

Een elektrische fiets met trapondersteuning?

Een electric bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van nu. En deze wordt niet alleen door ouderen gekocht maar ook steeds meer door jongeren, die snelheid willen maken. Een gangbare electric bike zul je altijd vinden met trapondersteuning. Dan dien je zelf nog wel te trappen, maar krijg je ondersteuning van de motor. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen zelfs meer kilometers maken met een electric bike dan met een normale fiets. Je bent minder snel moe en gaat lekker snel! Dus een tochtje naar het strand of naar een andere bestemming op afstand is hiermee een gemak. Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten. Denk aan elektrische stadsfietsen, hybridefietsen, racefietsen en zelfs elektrische bakfietsen! Wil je er eentje aanschaffen maar twijfel je nog welke voor jou geschikt is? Kijk dan ook eens op reviews van Amslod fietsen om Amslod klanten ervaringen te lezen.

Waar let je op bij het kopen van een electric bike?

Wanneer je een electric bike gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Allereerst natuurlijk, waar ga je hem voor gebruiken, op welke terreinen wil je rijden. Ten tweede, wil je een herenfiets, damesfiets, met een trapeze frame of lage instap? En wat voor motor wil je, een middenmotor, achterwielmotor of voorwielmotor? De achterwielmotor is erg stil en dat kan fijn zijn. Informeer hierover ook bij de fietsenwinkel! Welke versnelling wil je? Denk aan een naafversnelling of een derailleurversnelling. Bij de eerste kun je schakelen als je je benen niet beweegt, bij de derailleurversnelling moet je doortrappen tijdens het schakelen. En natuurlijk is er nog de sensor: kies je voor een krachtsensor of een rotatiesensor? Bij de krachtsensor wordt de hoeveelheid kracht die je zet gemeten, bij de rotatiesensor de trapfrequentie. De rotatiesensor kan wat schokkerig aanvoelen, dus wellicht is dit een mindere keuze. Op reviews van Amslod fietsen vind je veel ervaringen van anderen.

Wat zijn de kosten?

Wat zijn nu de kosten van een electric bike? Je moet toch al gauw denken aan een bedrag tussen de 2000 en 3000 euro voor een schappelijk model. Ga je veel goedkoper zitten dan moet je natuurlijk maar afwachten of het echt een goede fiets is. En je wilt er de komende jaren mee voor uit kunnen. En niet te vergeten bij aankoop: houd ook rekening met de actieradius, het aantal kilometers dat je met een volgeladen accu kunt rijden. Uiteraard wil je niet om de haverklap je accu moeten verwisselen. Dus kies bijvoorbeeld voor een mooie e-bike met extra lage instap, een gouden jubileumuitvoering, een hip lichtblauw model, of een stoere stads e-bike, met een goede accu. Je kunt ook een proefrit aanvragen op een terrein bij jou in de buurt. En vergeet vooral niet te kijken op reviews van Amslod fietsen!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord