GadgetsMannenzaken

Wanneer moet jij je coil vervangen?

Wanneer je beschikt over een e-sigaret, weet je dat deze anders werkt dan een reguliere sigaret. Niet alleen ziet het uiterlijk er anders uit, ook moet je de e-sigaret zorgvuldig onderhouden. Het goed onderhouden van je e-sigaret zorgt namelijk voor een langere gebruiksduur. Het belangrijkste onderdeel van de e-sigaret is de coil. Wat de functie is van een coil en hoe je deze vervangt, leggen we uit in deze blog.

Wat zijn coils?

Wat is nu de coil in een e-sigaret? De coil is het gloeidraadje in jouw e-sigaret dat ervoor zorgt dat de e-liquid wordt omgezet in damp. De batterij van je e-sigaret zet de stroom om in warmte. De warmte zorgt er weer voor dat de e-liquid verdampt en deze damp inhaleer jij vervolgens in via het mondstukje. Je kunt je voorstellen dat de coil intensief gebruikt wordt. Daarom is het nodig om deze met regelmaat te vervangen.

Wanneer is het tijd om de coil te vervangen?

Je kunt er vanuit gaan dat dat je de coil bij regelmatig gebruik ongeveer twee keer in de maand moet vervangen. Dit kun je zelf merken aan de smaak en het volume van de damp. Als het inhaleren gepaard gaat met een branderig gevoel, of het produceert steeds minder damp, dan is het tijd om jouw coil te vervangen.

Stappenplan voor het vervangen van jouw coil

Per type e-sigaret verschilt de manier van vervangen. Het is belangrijk om dus eerst de handleiding door te nemen, voordat je jouw coil vervangt. Voor de meeste e-sigaretten kun je de volgende stappen aanhouden:

  1. Koppel het reservoir (de clearomizer) los van je e-sigaret. Het onderdeel zit bevestigt onder het mondstukje en gebruik je om te vapen. Dit is eenvoudig los te draaien.
  • Maak je clearomizer helemaal leeg, zodat je er zeker van bent dat er niets uitloopt tijdens het verwisselen van je coil.
  • Koppel vervolgens de coil los van jouw e-sigaret. Gebruik hiervoor een kleine schroevendraaier, omdat het een klein en smal draadje is. Deze zit vaak stevig bevestigd. Wanneer je oude coil er uit hebt gedraaid, kun je de nieuwe coil op dezelfde plek weer vastdraaien.
  • Koppel de clearomizer weer aan de e-sigaret en je bent klaar om de e-sigaret opnieuw te gebruiken!
admin
the authoradmin

Geef een antwoord