Echte mannenTips

Vul de broodtrommel van je kind op verschillende manieren

De lunchtrommel van jouw kind moet meerdere jaren, dag in dag uit, steeds weer gevuld worden. We kunnen ons goed voorstellen dat je op een dag zonder inspiratie komt te zitten. Want elke dag hetzelfde doen wordt op den duur saai. Als de kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze misschien af ​​en toe hun eigen lunchbox vullen, maar als ze jonger zijn, wordt wat hulp van jou zeker op prijs gesteld. Ongeacht de leeftijd van de kinderen, het is altijd belangrijk om toch in de gaten te houden wat ze in de brood trommel stoppen. Want die moet natuurlijk niet elke dag te ongezond gevuld worden. Als ouders heb je hier verantwoordelijkheid voor en moet je je kind daarom helpen zodat hij of zij weet welke inhoud gezond is en welke ongezond.

Dit mag zeker niet ontbreken in de broodtrommel

Voor de kinderen is het belangrijk dat ze gevarieerd en gezond eten. Niet alleen thuis, maar ook tijdens een schooldag moeten ze goed gevoed worden. Dat betekent niet dat je je kleintje nooit wat zoets mag geven, maar let er op dat dit met mate gebeurt. Daarom kun je het beste volkorenbrood of broodjes met magere toppings in de broodtrommel doen. Als je volkoren brood hebt, zullen de kinderen sneller vol zitten en relatief minder eten. Om wat afwisseling in de lunchbox te brengen, kun je dun gesneden groenten toevoegen die ze dan naast hun broodje ook nog kunnen eten. Een banaan, een appel, een sinaasappel of ander fruit hoort ook in de lunchbox. Is jouw kindje dol op yoghurt of kwark? Dan kun je er ook voor kiezen een ongezoete variant geven.

Dat kun je beter niet doen

Natuurlijk is het leuk om een ​​kleine zoete verrassing te geven en dat kan ook zeker geen kwaad. Let er dan wel op dat je de schoolregels niet overtreedt. Doe dit echter indien mogelijk niet elke dag, omdat te veel suiker de concentratie en het energieniveau niet ten goede komt. Dus je kunt maar beter zuinig zijn met de snoepjes. Zo blijft het tegelijkertijd een grote verrassing als er iets zoets bij zit. En met een tomaat, komkommer of wortel of wat roomkaas onder de topping kun je je kinderen veel plezier bezorgen.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord