Mannenzaken

4 essentiële tips voor baardverzorging

Ben je gezegend met een prachtige volle baard? Maar heb je het altijd lastig gevonden om deze op de juiste manier te verzorgen? Of heb je deze altijd volledig afgeschoren en is dit de allereerste keer dat je hem wil laten staan? Dan zit je vast met vragen. Want hoe verzorg je jouw baard op de juiste manier? Hoe voorkom je dat deze er onverzorgd uitziet? En hoe kies je jouw ultieme baardstijl? In dit artikel zetten we vier essentiële tips voor het verzorgen van je baard van baardtips op een rij om je op weg te helpen. 

1.      Kies de juiste baardstijl

Als je heel eenvoudig een mooie baard kan laten staan, lijkt het misschien enkel een kwestie van niets meer aan doen en laten groeien. Zo makkelijk is het echter niet. Het is belangrijk om van tevoren al goed na te denken over hoe je baard er straks uit mag zien. Voor welke baardstijl kies je?

Het is hierbij met name van belang om op je eigen gezichtstype te letten. Er zijn online genoeg voorbeelden te vinden van baardjes die passen bij jouw gezichtsvorm. Bespreek dit eventueel ook met je partner.

Lukt het je maar niet om een goede baardstijl te kiezen? Begin dan gewoon met groeien. Het duurt nog even voordat deze op volle lengte is. Als je een redelijke lengte hebt bereikt, kun je vervolgens naar een professionele barbier gaan en samen met hem de mogelijkheden bespreken.

2.      Baard trimmen

Sommige mensen hebben ten onrechte het idee dat een baard altijd slecht verzorgd wordt. Integendeel zelfs. Om een echt mooie baard te laten staan, is het van essentieel belang dat hier goed voor gezorgd wordt. Vergis je dus niet, in die mooie baard kan heel wat uren werk zitten. Houd er ook rekening mee dat je dus de nodige producten in huis moet halen. Kies het beste scheerapparaat om je baard regelmatig even bij te trimmen. Zo blijft het mooi en groeit deze niet verder dan je zou willen.

3.      Creëer een eenvoudige dagelijkse routine

In het onderhouden van een goed verzorgde baard gaat dus best wel wat werk zitten. Daarom is het belangrijk om jezelf een eenvoudige dagelijkse routine aan te leren. In het begin is dit even wennen, maar je zult merken dat dit na verloop van tijd net zo gewoon wordt als het poetsen van je tanden. Dit betekent wel dat je ook moet investeren in een aantal verzorgingsproducten.

Denk in elk geval aan kwalitatieve baardolie, baardzeep en eventueel nog de extra nodige trimapparaten. Wees je ervan bewust dat het trimmen van een baard de nodige kennis en ervaring verlangt. Daarom goed om enkele tips op te doen bij een professionele barbier.

4.      Reinig je baard goed

Bij een goede verzorging hoort ook het reinigen van je baard. Gebruik daarom een milde baardzeep en baardolie om je baard te reinigen, lekker te laten ruiken en er ook gewoon perfect uit te laten zien. 

admin
the authoradmin

Geef een antwoord