Echte mannenMannenzakenTips

3 redenen waarom schrijven veel belangrijker is dan je denkt

Veel mensen maken tegenwoordig de grote fout door steeds vaker de computer, laptop of smartphone te pakken als ze iets willen schrijven. Dat is dan ook niet zo gek, want in onze huidige moderne samenleving is het gewoon heel verleidelijk om hier gebruik van te maken. Hierdoor vergeten we echter hoe belangrijk het geschreven woord is. En dat dit belangrijk is blijkt wel uit recente onderzoeken. Wetenschappers concludeerden dat schrijven ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van het menselijk brein. Benieuwd hoe dit zit? En of de aanschaf van een vulpen bij pwakkerman dan echt de moeite waard is? Wij geven je 3 goede redenen om vaker te schrijven!

1.    Schrijven is noodzakelijk voor de juiste ontwikkeling van het menselijk brein

We staan er vaak niet bij stil hoe bijzonder schrijven eigenlijk is. Gedachtes op papier zetten, dit kunnen delen met anderen… wij zijn de enige wezens op aard die in staat zijn om dit te doen. Als je er over nadenkt is schrijven dan ook een zeer complexe handeling. Het hele lichaam wordt gebruikt om zinnen op papier te zetten. De hersenen moeten de juiste verbindingen maken, de nek, de rug en de vingerspieren worden getraind, enzovoorts.

Het schrijven met een pen is geen vaardigheid waar je mee geboren wordt. Om dit goed onder de knie te krijgen zal je heel veel moeten oefenen. Dit begint al rond de kleuterleeftijd. Door te oefenen gaan de hersenen meer verbindingen leggen, wat uiteindelijk zowel voor de grove- als kleine motoriek noodzakelijk is.

Wanneer je het schrijven opgeeft, zal dit uiteindelijk de hersenen op inactief zetten. Zodra je enkel nog typt, verleer je het vermogen om snelle verbindingen te maken en gaat leren langzamer. Bovendien kan de motoriek verslechteren. Dit zie je bijvoorbeeld aan het feit dat men de zogenaamde schoolhandschrift na verloop van tijd verleerd. Met een mooie Parker pen van Pwakkerman maak je het voor jezelf  gelukkig een stuk aantrekkelijker om het schrijven weer op te pakken.

2.    Oplossingsgericht werken

Je kent het wel: van die ellenlange brainstormsessies op kantoor die uiteindelijk geen enkel resultaat opleveren. Wat kan je dan nog doen? Het antwoord is simpel, pak je nieuwe montblanc bij Pwakkerman.com er maar eens bij.

Schrijf de problemen zorgvuldig op en zet je hersenen aan het werk. Je zal merken dat je tijdens het schrijven direct een stuk oplossingsgerichter weet te denken. Dit komt doordat de hersenen uitgedaagd worden om meerdere verbindingen te leggen. Hierdoor ben je creatiever en weet je sneller oplossingen te bedenken. Je stapt even uit de realiteit en bekijkt het probleem vanuit een ander perspectief. Dit levert vaak de beste ideeën op.

3.    Omgaan met heftige situaties

Er zijn van die gebeurtenissen in je leven die je liever zou willen wegstoppen. Het overlijden van een dierbare, een traumatische ervaring en noem maar op. Door dit echter weg te stoppen loop je het risico om depressies of andere geestelijke problemen te ontwikkelen. Praten over deze gebeurtenissen kan opluchten en helpen bij de verwerking. Voor veel mensen is dit echter lastig. Je kwetsbaar opstellen is niet gemakkelijk.

Door je gedachtes, ervaringen en gevoelens op te schrijven kun je echter hetzelfde bereiken. Het van je af schrijven verlaagt de bloeddruk en de aanmaak van stresshormonen. Hierdoor ga je anders tegen je zorgen aankijken. Bovendien kun je wellicht oplossingen bedenken voor je problemen of deze op papier delen met anderen. Met een lamy vulpen van www.pwakkerman.com schrijf je dan ook niet alleen lekkerder, maar zorg je er ook nog eens voor dat je lekkerder in je vel zit.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord