Tips

Wat kan Power Bi betekenen voor jouw onderneming?

Power BI is een fantastisch hulpmiddel voor bedrijven die hun inspanningen rondom business intelligence willen starten, stroomlijnen en uitbreiden. Aangezien het analyseren en nuttig maken van grote hoeveelheden data steeds belangrijker is geworden, is het dan ook niet raar dat dit prominente Microsoft-product is uitgegroeid tot een van de populairste data-analyseplatforms ter wereld. We vertellen je hier wat Power Bi voor jouw onderneming kan betekenen.

1. Power BI kan bedrijfsinformatie leveren voor iedereen

Wat is Power Bi eigenlijk, vraag je? Power BI is het platform dat vele organisaties van elke omvang in staat stelt een betere datagestuurde cultuur te creëren. Dit houdt in dat er beslissingen worden genomen op basis van gegevens, in plaats van gevoelens of intuïtie. Power Bi staat klaar om deze reusachtige taak te volbrengen door middelen op het gebied van business intelligence, zoals realtime rapporten en dashboards, naadloos in de handen te leggen van iedereen in de organisatie. Dit zorgt ervoor dat je gehele onderneming beslissingen kan nemen op basis van betrouwbare, real-time gegevens.

2. Power BI brengt gegevens tot leven

Grote hoeveelheden data zijn niets waard als ze niet worden geanalyseerd. Deze gegevens komen pas echt tot leven wanneer ze nuttige bedrijfsinzichten kunnen bieden en verhalen vertellen die besluitvormers helpen betere beslissingen te nemen. Hier komt Power Bi aan de pas – het programma maakt het gemakkelijk om gegevens bruikbaar te maken. Middels Power Bi kunnen gebruikers kiezen uit een groot aantal visualisaties (zoals kolomdiagrammen, taartdiagrammen, heatmaps, enz.) om verhalen te vertellen over de gegevens en zo belangrijke inzichten te verwerven en te delen.

3. Power Bi is veilig

Power BI beschikt over meerdere beveiligingsfuncties waarmee gebruikers gevoelige informatie kunnen beschermen en aan diverse belangrijke beveiligings- en nalevingsnormen kunnen voldoen. De beveiligingsfuncties van Power Bi geven een rijk inzicht en controle over gegevensverkeer en biedt geavanceerde analyses om cyberbedreigingen te identificeren en te bestrijden.

4. Power Bi maakt gemakkelijk verbinding met vele gegevensbronnen

In tegenstelling tot veel andere analyseprogramma’s, kan dit robuuste platform voor gegevensanalyse verbinding maken met een groot aantal gegevensbronnen; van bestandsgebaseerde gegevensbronnen zoals Excel en CSV tot databasebronnen zoals de Oracle database en Snowflake.

De integratie van Power Bi met Excel werkt ook uitstekend, zodat je al jouw huidige gegevensmodellen en rapporten gemakkelijk van Excel naar Power BI kunt overbrengen – zonder dat je daarvoor veel hoeft te doen. Zo ben je ervan verzekerd dat je al je data op één plek hebt, iets wat veel kopzorgen kan vermijden!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord