Echte mannenTips

Heel veel redenen waarom jij een kamerplant moet aanschaffen

Als je het rijtje met accessoires af gaat voor bij jou in huis dan heeft de kamerplant een prominente plek boven aan verdient. De kamerplant is namelijk niet alleen een accessoire maar ook een geweldig item voor je gezondheid. Het zorgt namelijk voor een betere luchtzuivering en als je aan het werk bent heb je meer concentratie. Je kan kiezen tussen kleine kamerplanten maar ook  grote kamerplanten. Grote kamerplanten zijn een echte eye-catcher bij jou in huis! Voornamelijk in een saaie hoek, deze kan je op deze manier makkelijk opvullen. Wil je meer weten over grote kamerplaten? Lees dan snel verder!

Als het donker wordt sluiten de bladeren

Een plant met meerdere kleuren wordt de Calathea genoemd. Deze grote kamerplant heeft een donkergroen blad met witte strepen, de achterkant van de bladeren heeft een bordeaux rode kleur. Dit maakt de Calathea een hele mooie en bijzondere plant. Daarnaast is de plant ook zeker niet saai, de plant beweegt namelijk. Als het licht is staan de bladeren open, dus dan kan je voornamelijk genieten van de groene bladeren. Als je het donker wordt sluiten de bladeren en dan komt het bordeaux rode naar boven.

Een plant die geweldig is voor je gezondheid

Deze kamerplant heeft ook een luchtzuiverende werking, de kentiapalm zorgt er namelijk voor dat alle vuile luchtdeeltjes omgezet worden in groene energie. De palm staat ook wel bekend om zijn prachte groene bladeren. Daarnaast is dit een perfecte plant als je niet zo goed bent in verzorgen, want hij heeft weinig verzorging nodig.

Een plant met Zuid-Afrikaanse afkomst

Zuid-Afrika is een warm land waar sommige gebieden tropische zijn. In de tropische gebieden groeien ook tropische planten die uiteindelijk in Nederland terecht zijn gekomen. Een van de die planten is de Strelitzia. De Strelitzia heeft grote groene bladeren die de vorm van een veer hebben. Het uiterlijk van de plant geeft je gelijk het gevoel dat je in de jungle bent.

Meer informatie nodig?

Wij hebben nu een kleine greep genoemd uit de grote kamerplanten, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Wil je weten welke? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim aanbod aan kamerplanten, er zit er dus zeker eentje tussen die bij jou in de woonkamer past!

admin
the authoradmin

Geef een antwoord