Echte mannenMannenzakenSportTipsVrouwen

Hoe werkt een push pull schema?

Een push pull schema is een manier van trainen. Het kan je op een goede manier helpen om effectief aan je lichaam en je conditie te werken. Het is daardoor gemakkelijker mogelijk om er goed uit te zien. Het is natuurlijk wel essentieel dat je eerst goed leert hoe je dit dan moet toepassen. Lees dit daarom even goed door, trek vervolgens je Balr schoenen voor heren aan en ga aan de slag. Voor je het weet zal je dan een beter lichaam hebben dan je ooit had durven dromen. Lees dit goed door.

Een gemakkelijk te volgen schema

Een push pull schema is vooral heel gemakkelijk te volgen. Het groepeert de oefeningen op de vorm van de beweging. Enerzijds heb je de push-beweging waarbij je de gewichten van je af duwt om je spier te strekken. Denk aan het bankdrukken of een triceps extention. Aan de andere kant heb je de pull-bewegingen waarbij je het gewicht naar je toe trekt om de spier te laten samentrekken. Denk bijvoorbeeld aan de row voor je rug of de bicepscurl voor je armen. Hiermee heb je dus alvast een goed beeld van wat je moet doen.

Meer doen in minder tijd

Het voordeel van een trainingsmethode zoals het push pull schema is dat je meer kan doen in minder tijd. Wanneer je leven wat drukker wordt, dan kan je niet meer de bodybuilders splitschema’s volgen waarvoor je zes keer per week naar de sportschool moet. Je kunt nu in enkele dagen tijd alle spieren in je lichaam trainen op een effectieve manier. Dit is dan ook de reden waarom veel mannen ervoor kiezen om het op deze manier aan te pakken. Al kan je er natuurlijk ook op een hele andere manier mee aan de slag.

Spieren vaker kunnen raken

Het push pull schema kan je ook gebruiken om spieren net iets vaker te raken. Bedenk je het volgende. Wanneer je een split doet per spiergroep, dan heb je al zes dagen nodig om elke spier in het lichaam één keer te raken. Wanneer je de oefeningen echter groepeert, dan kan je dit al bijvoorbeeld naar tweemaal per week tillen. Je doet dan bijvoorbeeld op maandag een push-dag, op dinsdag een pull-dag en op woensdag neem je rust. Op donderdag en vrijdag doe je dan weer push en pull en in het weekend rust je uit.

Een goed gebalanceerd lichaam

Het voordeel van een push pull schema is dat je overal ongeveer evenveel werk aan besteedt. Daardoor krijg je een mooi gebalanceerd lichaam. Dit is belangrijk, want je wilt er natuurlijk wel goed uitzien. Daarom ga je bijvoorbeeld ook naar De Barbier. Wanneer je hier dan ook het lichaam voor hebt, dan is dat alleen maar mooi te noemen. Alle reden om dus direct te overwegen om voortaan op deze wijze te gaan trainen. Kijk daarom ook eens naar modellen en specialisten die het op deze wijze aanpakken. Dit geeft je een goed beeld ervan.

De oefeningen in een push pull schema

Het leuke aan een push pull schema is dat je er op verschillende manieren mee omgaat. Omdat je maar één of twee oefeningen per spiergroep pakt, heb je dus de mogelijkheid om het in grote mate in te vullen zoals jou het best past. Het is wel fijn om ook mogelijkheden te hebben om te variëren. Je kan bijvoorbeeld de ene week de ene set oefeningen doen en de andere week de andere. Dit komt je lichaam ook ten goede. Dat krijgt dan niet de kans om te wennen aan de training en intensiteit.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord