Tips

Hier moet je op letten bij het vervangen van bepaalde aanhanger onderdelen

Het is vaak een kwestie van tijd dat je je aanhanger moet voorzien van nieuwe aanhanger onderdelen. Of het nu om vervanging gaat van lampen of bijvoorbeeld een hagelnieuw voorrek voor je aanhangwagen. In deze blog  geven we je een aantal tips waarop je moet letten bij het kopen of vervangen van banden en netten. Maar ook voor het vervangen van bepaalde rem aanhanger onderdelen. Moet je bijvoorbeeld rekening houden met geremde en ongeremde aanhanger onderdelen? Na het lezen van deze blog heb jij daarover zeker een beter idee.

Ongeremde of geremde aanhanger onderdelen

Is je koppeling toe aan vervanging, of je as? Dan is het belangrijk erop te letten of je in het bezit bent van een geremde of ongeremde aanhanger. Als je niet zo bekend bent in de aanhanger wereld kun je een geremde aanhanger herkennen aan de oplooprem. Je kunt namelijk niet geremde aanhangwagen onderdelen vervangen voor ongeremde, en andersom ook niet. Dit geldt vooral voor remonderdelen. De aansluitingen zijn per merk verschillend. Een AL-KO as kun je bijvoorbeeld niet vervangen voor een Knott as (alleen voor geremde assen).

Banden van je aanhanger vervangen

Banden zijn onmisbare aanhangwagen onderdelen. Na veel ritjes op de weg zijn je banden vroeg of laat ook toe aan vervanging. Maar hoe weet je nu precies wanneer jouw banden toe zijn aan vervanging? Om te beginnen is het goed om het profiel van je banden te checken. Volgens de wet moet het profiel van aanhanger banden 1,6 mm hebben. Je kunt dit nagaan door middel van een ‘old school’ meet lint. Maar dit kan je ook doen door een slijtage-indicator. Belangrijk is dat je profieldiepte in het midden en aan de binnen en buitenkant van de band opmeet. Slijtage kan soms ook scheef lopen op je band. Profieldiepte wordt daarom ook bepaald op basis van het laagst gemeten profiel.

Gaasnetten en maasnetten aanhanger onderdelen vervangen

Als je tuinafval of je inboedel gaat vervoeren met een aanhanger, is een aanhanger net essentieel. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van deze aanhanger onderdelen? Bij het kopen van maasnetten of gaasnetten moet je altijd aan beidde kanten van de bakmaat 50 cm extra nemen. Zo heb je wat extra speling als je bijvoorbeeld een hoge lading gaat vervoeren. Daarnaast is het zelfs verplicht om je aanhanger te voorzien van een net als je bijvoorbeeld tuinafval wilt vervoeren. Maasnetten moet je gebruiken voor het vervoeren van zand en grind. Voor grote lading is een groen wijdmazige net vaak voldoende.

Wil je graag meet weten over het vervangen van aanhanger onderdelen?

Ben je op zoek naar een ruime keus van kwalitatieve aanhanger onderdelen? Dan ben je bij Aanhangwagendirect.nl aan het juiste adres. Naast een ruim assortiment van aanhangwagen onderdelen kun je bij hun ook terecht voor complete aanhangers. Heb je vragen over bepaalde aanhanger onderdelen? Of weet je niet zeker welke aanhanger onderdelen geschikt zijn voor jouw aanhangwagen? Neem dan gerust contact op met Aanhangwagendirect. Ze denken en helpen graag met je mee door middel van een vrijblijvend advies.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord