Echte mannenTips

Een elektrische gezinsauto kopen, hier vind je tips

We zien steeds meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Belangrijkste reden hiervoor is dat de elektrische auto’s op technisch vlak steeds beter worden. De laadtijd is korter, het bereik groter en een elektrische auto zit vol technologie zoals camera’s rondom, automatisch inparkeersysteem, lane assist tot zelfs semi-autonoom rijden. Een andere belangrijke reden voor de stijgende populariteit van de elektrische auto, is dat de prijzen de laatste jaren behoorlijk gedaald zijn. Tel daar de subsidies van de overheid en lage bijtelling bij op en het succes is verklaard. Waar moet je zoal aan denken als je een elektrische auto aan wilt schaffen? Hieronder vind je een aantal handige tips.

Rijbereik bepalen

Voor een elektrische auto geldt in principe dat je meer betaalt naarmate het rijbereik groter is. Het heeft dus zeker zin om van tevoren te bepalen welk rijbereik voldoende zou zijn. Als je elke dag 60 km enkele reis naar je werk af moet leggen, dan is een rijbereik van 500 km veel te veel. Dat is zonde van het geld. Als je een echte kilometervreter bent, dan kun je beter wat meer investeren in je elektrische auto en een model kiezen met een groter rijbereik.

Laadruimte bepalen

Wat ook niet onbelangrijk is bij het selecteren van jouw elektrische auto, is de laadruimte. Hier zitten behoorlijk wat verschillen in tussen de verschillende modellen. In sommige modellen nemen de accu’s veel ruimte in die ten koste gaat van je laadruimte. Zeker met een jong gezin, wil je voldoende laadruimte hebben om de kinderwagen, buggy en luiertassen mee te kunnen nemen. Zit je doorgaans alleen of met twee personen in de auto, dan is de laadruimte minder van belang.

Hoe zit het met verzekeren?

Voor een elektrische auto geldt, net als voor een conventionele auto, dat je verplicht bent om de auto te verzekeren. Anders mag je niet de weg op. Als je de auto verzekeren wilt is het is verstandig om verzekeraars goed te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste autoverzekering hebt. Als je een keer schade hebt aan een elektrische auto, dan is het schadebedrag vaak hoger dan bij een benzine auto. Dit wordt veroorzaakt door de duurdere onderdelen die in een elektrische auto gebruikt worden.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord