Echte mannenMannenzakenTips

Bedrijven zijn hard op zoek naar nieuw agrarisch personeel

De werksituatie is al jaren nijpend in de agrarische sector. Er moet ontzettend veel gebeuren, maar er is eigenlijk veel te weinig personeel. Iets wat ondanks alle genomen stappen nog steeds moeilijk op te lossen is. De agrarische sector spreekt nog niet echt tot de verbeelding. Zeker niet bij jonge mensen. Het wordt niet als een ‘sexy beroep’ beschouwd. Daarnaast weten mensen maar al te goed dat je zeer lange dagen maakt en dat je je in de meeste gevallen ver moet op werken om een beter salaris te ontvangen. Hierdoor wordt het werken in de agrarische sector niet direct aantrekkelijker. Gelukkig is er goed nieuws, want de agrarische sector innoveert en dit lijkt haar vruchten af te werpen.

Inmiddels zijn verschillende bedrijven in de weer met wervingsbureaus om mensen te enthousiasmeren over de agrarische sector. Agrarisch recruitment bij ceresrecruitment.nl is een goed voorbeeld. Want naast alle nadelen moet er ook aandacht worden besteedt aan de groeiende voordelen. En geloof ons, die zijn echt niet mis. Wie op zoek is naar een nieuwe baan of zich wil laten omscholen, doet er goed aan om zich eens in de agrarische sector te verdiepen. Hoogstwaarschijnlijk word je aangenaam verrast door de verschillende mogelijkheden!

Wat is een agrarisch medewerker?

Voordat je écht kunt bepalen of de agrarische sector wat voor jou is, is het eerst belangrijk om te ontdekken wat het beroep als een agrarisch medewerker precies inhoudt. De meeste mensen weten hier weinig van en het is dan ook geen wonder dat er regelmatig een wervingsbureau nodig is om nieuwe lieden te vinden. Hoog tijd om hier verandering in te brengen!

Een agrarisch medewerker is een algemene benaming voor alle lieden die werkzaam zijn in de agrarische sector. Dit kan werkelijk van alles inhouden. Van een stalknecht tot iemand die een zeer grote boerderij runt. Naast de banen die je o.a. op een boerderij kunt vinden, kan je ook denken aan werkzaamheden in de tuinbouw. Dit behoort allemaal tot de agrarische sector.

Een opleiding tot agrarisch medewerker is relatief gemakkelijk te vinden. Er zijn verschillende scholen die dit aanbieden. Opvallend is ook dat er opleidingen in alle niveaus te vinden zijn. Van de laagste niveaus tot zelfs Bachelors en Masters. Vooral agrarische vacatures Bachelors & Masters zijn tegenwoordig veelvuldig te vinden, omdat er simpelweg een tekort is aan goed opgeleid personeel. Als je goed kunt leren en een voorliefde hebt voor de agrarische sector, betekent dit dan ook dat je vrijwel baanzekerheid geniet na het afronden van je opleiding. Hoeveel andere starters op de arbeidsmarkt kunnen dat ook zeggen?

Competenties van een agrarisch medewerker

Maar waar moet je precies aan voldoen wil je straks werkzaam zijn in de agrarische sector? Enkel een goede opleiding is niet voldoende. Je moet zelf ook in staat zijn om dit werk op de juiste manier te vervullen. Dat vraagt enkele persoonlijke eigenschappen. Zo moet je goed tegen een flinke werkdruk kunnen, om kunnen gaan met korte deadlines, goed samen kunnen werken met ander personeel, is het belangrijk om stressbestendig en communicatief te zijn en bovenal: hygiënisch en milieuvriendelijk te kunnen werken. Daarnaast moet je ook gewoon het ‘gevoel’ hebben voor de agrarische sector. Wanneer je het niet voelt, dan zal je hier ook nooit in uitblinken.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord