Tips

Je lekker sportief uitleven op vakantie? Ga naar Portes du Soleil!

Ben jij een liefhebber van outdooractiviteiten in hart en nieren en ga je er ook tijdens je vakantie graag lekker sportief tegenaan? Grote kans dat Frankrijk jouw favoriete vakantieland is. Dat kunnen we ons bij Mannenhint maar wat goed voorstellen. Een aangenaam klimaat, veel zonuren en afwisselende natuur met berglandschappen, heuvels, rivieren en meren; Frankrijk biedt je alles om na een jaar hard werken helemaal op krachten te komen. De ruime keuze aan schitterende streken maakt la douce France extra aantrekkelijk voor een avontuurlijke vakantie vol van bruisende activiteiten. Wij hebben ons laatst sportief uitgeleefd in de mooie omgeving van vakantiepark Portes du Soleil. De prachtige omgeving van dit luxe vijfsterrenresort met uitgestrekte meren, riviertjes, groene sparren en authentieke boerderijen, is gelegen midden in de Franse Alpen van de Valais en de Haut Chablais.

Bruisende groepsactiviteiten

Iets wat bij een vakantie in Portes du Soleil niet aan je lijstje met outdooractiviteiten mag ontbreken, is het aan boord stappen van een raft-boot. Bij deze bruisende groepsactiviteit ervaar je een en al spanning en sensatie en neem je met vier, zes, acht of tien personen plaats in een rubberboot. Deze watersport staat ook wel bekend als white water rafting, omdat je rivieren en stroomversnellingen trotseert door te gaan raften. Voordat je aan boord stapt, krijg je een complete outfit aangemeten met een wetsuit, een zwemvest, een helm, speciale schoenen en een peddel. Je stapt aan boord bij een gediplomeerde gids voor het maken van een kilometerslange afdaling nadat je een uitgebreide uitleg hebt gekregen.

Rustige gedeeltes wisselen zich onderweg af met sterke stromingen in het water en dat geeft je de ultieme kick! Als je het raften in de Franse Alpen tot een onvergetelijke tocht wilt maken, raden we het het je aan om te gaan raften op de rivier de Dranse die vanuit de Alpentoppen van de Portes du Soleil naar het Meer van Genève stroomt.

Hiken in Portes du Soleil

Hiken in Portes du Soleil is iets voor jou als je een liefhebber bent van het maken van stevige wandeltochten in de ongerepte natuur. In een omgeving die wordt gekenmerkt door magische riviertjes, avontuurlijke bergketens en oogverblindend mooie flora en fauna vind je maar liefst 800 kilometer aan hiking-routes. Op de toppen van Portes du Soleil en aan de oevers van het Meer van Genève bevindt zich het Chablair Unesco World Geopark. Een hikingtocht door dit park dat wordt gekenmerkt door een extreme biodiversiteit, staat garant voor een tocht vol van karakteristieke culturele bezienswaardigheden en wereldberoemde mineraalwateren. Het ene wandelpad is nog uitdagender dan andere. Ook de vele thematische paden compleet met speeltuinen voor kinderen en riante plekken om tot rust te komen, zijn de moeite waard in het Chablair Unesco World Geopark.

AlpChalets Portes du Soleil

Ook mountainbiken, hiken, paragliden of parapenten in Portes du Soleil staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Zie jij jezelf je al helemaal gaan? Dan is het een kwestie van het boeken van een luxe accommodatie die als comfortabele uitvalsbasis dient voor een vakantie in de Franse Alpen. Bij Mannenhint hebben we met volle teugen genoten van ons verblijf op het vijfsterrenresort AlpChalets Portes du Soleil. Dit schitterende vakantiepark is gelegen aan de rand van Abondance, een charmant dorp ten zuiden van het Meer van Genève. AlpChalets Portes du Soleil bestaat uit stijlvolle chalets die exclusieve design-appartementen en high-end penthouses herbergen. Vanaf je balkon of terras geniet je van het weidse uitzicht over de bergen, het dorp en de Abondancevallei. Er zijn appartementen die geschikt zijn voor vier, vijf, zes, zeven of acht personen. Het is mogelijk om met een groep van zes, acht of tien mensen te verblijven in een van de fraaie penthouses.

Is jouw vakantie vanaf AlpChalets Portes du Soleil je zo goed bevallen dat je er snel weer een keer naartoe wilt? In de winter is het skigebied van Portes du Soleil zeer de moeite waard. Het wintersportgebied behoort met ruim 650 kilometer aan pistes tot de grootste én mooiste skigebieden van de wereld en bestrijkt zowel Frankrijk als Zwitserland.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord