Tips

5 Eenvoudige manieren om cloudbestanden veilig te houden

Gebruik maken van de cloud is een de gemakkelijkste manieren om al je digitale bestanden op te slaan op een plek waar jij er overal bij kan, en waar jij het kan delen en aanpassen met degenen waarvoor het bestemd is. Vandaag gaan we dieper in op cloud-opslag en stellen we je voor aan  enkele eenvoudige manieren die de veiligheid van het werken op de cloud waarborgen.

1. Probeer gevoelige informatie anders op te slaan

Afhankelijk van jouw veiligheidsnormen moet je de keuze maken of gevoelige informatie eigenlijk wel op de cloud kan. Het is aan te raden om alleen bestanden te uploaden die je vaak nodig hebt, of die je met anderen wilt delen. Mocht je geen goede internetbescherming op je apparaten hebben, dan kan gevoelige informatie zo op straat komen te liggen als hackers het op jouw gemunt hebben. Gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardnummers of huisadres kun je dan misschien beter vermijden. Wil je deze informatie toch in een bestand moet opnemen, zorg er dan voor dat je het  versleutelt voordat je het uploadt.

2. Versleutel je gegevens

Het is de moeite waard om je gegevens te versleutelen voordat je jouw bestanden naar de cloud stuurt, zelfs als cloud-opslagdienst die je gebruikt ze automatisch versleutelt. Een snelle en eenvoudige oplossing om je bestanden te versleutelen is door gebruik te maken van bijvoorbeeld Microsoft’s BitLocker software.

3. Sta tweeweg authenticatie toe

Hoogstwaarschijnlijk biedt de aanbieder van de cloudopslag die je gebruikt een tweeweg authenticatie. Telkens wanneer je inlogt op een nieuwe browser of apparaat, ontvang je een code via sms of via de authenticatie-app, zodat jouw identiteit kan worden geverifieerd. Maak daar dankbaar gebruik van, want het zal de beveiliging van jouw cloud ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen. Zo maak je het hackers ingewikkelder om binnen te dringen in jouw zaken.

4. Gebruik een volledige anti-virus oplossing

Nóg een andere slimme manier om je cyber security naar nieuwe hoogtes te brengen, is door je antivirussoftware te updaten en mogelijk uit te breiden naar extra mogelijkheden die je hoog in het vaandel hebt staan. Denk hierbij aan extra beveiligingsopties die het surfen op het internet veiliger en gemakkelijker voor je maken. Mocht je met regelmaat torrensites bezoeken, zorg er dan voor dat je extra rekening houdt met het opschonen van je computer. Probeer gevaarlijke plaatsen op het web te herkennen door te leren hoe je webbetrouwbaarheid kan bevestigen. Op deze manier weet je mogelijke cyberaanvallen direct op te sporen en zullen phishing-e-mails, geïnfecteerde banners en spam-e-mails je minder snel deren.

admin
the authoradmin

Geef een antwoord